Vés al contingut

notícies relacionades

La retransmissió de les misses torna a À Punt el diumenge 30 de gener

(CVMC) Diumenge 30 de gener, À Punt reprendrà la retransmissió de les misses setmanals des de la parròquia de l’Assumpció de Torrent.

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat aquest dimecres els criteris que han de complir les retransmissions religioses en la programació d’À Punt.

En aquest sentit, entre els criteris aprovats està la correcció lingüística i el compliment dels codis de regulació detallats en el llibre d’estil en tots els continguts audiovisuals que s’emeten en els mitjans públics valencians.

Com han canviat les celebracions després d’un any de pandèmia 

(Laura Mor –CR) Com ha afectat la pandèmia les celebracions a les parròquies? Amb el pas dels mesos, hem preguntat com han articulat les comunitats cristianes les eucaristies, la resta de sagraments i alguns dels espais de trobada amb les restriccions sanitàries. Hi ha hagut canvis d’edat o númerics significatius? De la necessitat n’han fet virtut?

Les religions a Catalunya en temps de pandèmia

(CR) L’experiència religiosa ha viscut en aquest darrer any una transformació sense precedents. Sobretot en la dimensió més comunitària. Dotze mesos de pandèmia han obligat a modificar hàbits i rutines en el culte, la pregària, les activitats educatives, culturals i de reflexió, així com en la transmissió de la fe. Les comunitats religioses han buscat solucions virtuals sense descuidar l’acompanyament personal als sectors més vulnerables.

Un any de Som Cristians

(Lucía Montobbio –CR) Som Cristians és un projecte d’Església domèstica, fundat per famílies cristianes que cerquen transmetre la fe als seus fills. Fa un any que funciona, primer van començar presencialment, a les pregàries organitzades a l’oratori de casa la família Garí-Cano. Amb la pandèmia, però, s’ha posat l’accent en tota l’activitat virtual i això ha fet incrementar de forma exponencial les famílies participants.

Nadal confinat: què es pot aprendre de les altres religions?

(Lucía Montobbio –CR) Estem a les vigílies del Nadal i, en context de pandèmia, la norma és clara: trobades familiars amb un màxim 10 persones sempre que pertanyin a dues bombolles de convivència. I de vegades cal recordar que els nens conten, i que les bombolles són els convivents dins d’una mateixa llar. N’hi haurà que seran més estrictes que la recomanació del govern i es quedaran a casa. Altres s’organitzaran per torns, i també als qui la il·lusió de trobar-se plegats sobrepassarà la prudència de complir amb la recomanació.

El confinament dispara l’ús de dispositius digitals

(Obra social “la Caixa”) El confinament va fer augmentar notablement la utilització dels dispositius digitals, fins a sobrepassar les nou hores i quart d’ús diari, segons l’informe El benestar personal i l’ús de la tecnologia en confinament, publicat per l’Observatori Social de ”la Caixa”. L’estudi ha estat a càrrec de Javier García-Manglano, Charo Sádaba, Cecilia Serrano i Claudia López, del grup de recerca “Jóvenes en Transición”, de l’Institut Cultura i Sociedad (ICS) de la Universitat de Navarra.

panoràmica

Veure la fe