Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 23/11/2019

(Arquebisbat de Tarragona) La pàgina web del Museu Diocesà de Tarragona ha incorporat aquesta setmana una novetat: la possibilitat de visitar virtualment les seves sales d’exposició permanent. Es tracta d’una experiència immersiva completa que va més enllà d’un recorregut virtual estàndard amb fotos.

En aquesta visita l’usuari veurà construït un model en 3D, molt precís, del Museu Diocesà. Aquesta vista, anomenada "casa de nines", permet girar i tenir una visió global de tots els espais i la seva ubicació dins el recinte. Clicant sobre qualsevol punt del model 3D es pot entrar en l’espai desitjat i visitar-lo.

Existeixen tres tipus de vistes: la general en 3D, la immersiva recorrent l’espai i la vista en planta que permet separar nivells en cas que n’hi hagués més d’un. A més, sempre hi ha la possibilitat de plegar o desplegar una sèrie de fotografies miniatures a peu del recorregut. Aquestes fotos fan la funció de destacats i permeten traslladar-se virtualment a un espai concret quan es clica sobre una fotografia.

Per als usuaris que no desitgin clicar i anar navegant pels espais existeix la funció automàtica que guia per totes les sales mitjançant unes vistes panoràmiques a un ritme que simplifica la visita. En qualsevol punt del museu es poden afegir uns punts informatius anomenats etiquetes. Aquestes etiquetes, en clicar-hi, poden aportar informació complementària de l’espai o la peça artística en qüestió. D’aquesta manera l’experiència es fa molt més interessant i educativa. El recorregut pel Museu és totalment compatible amb ulleres de realitat virtual (VR) i té moltes més prestacions i qualitat que els recorreguts estàndards de Google Street View.

El projecte, que ha comptat amb l’ajut del Departament de Cultura de  la Generalitat de Catalunya, l’ha realitzat per l’empresa Creative Studio Burzon Comenge – Pixelview360, autora del mapping de les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.