Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 9/12/2021
Galeria d'imatges

(CR) Aquesta setmana l’escriptora i professora Carmen Guaita presenta a Catalunya el llibre Consolación. Una publicació que relata la història de la fundadora de la congregació de les Germanes de la Consolació, Maria Rosa Molas. Les presentacions tindran lloc en dues ciutats capitals a la vida de la santa catalana: divendres a Tortosa i dissabte a Reus.

La primera de les presentacions serà on Molas va fundar la congregació l’any 1858 i on també va morir. Es farà a la Biblioteca Municipal Marcel·lí Domingo de Tortosa a les 19:30 h. Al costat de l’autora hi seran Víctor Cardona, ecònom diocesà de Tortosa i María José Gran, religiosa de la Consolació.

L’endemà serà a la ciutat que va veure néixer i créixer a Molas. L’església Prioral de Sant Pere de Reus acollirà la presentació a les 19:30 h. En aquesta ocasió, l’autora estarà acompanyada pels preveres Joan Antoni Cedó i Rafael Serra, i la religiosa de les Germanes de la Consolació Ana Edo.

La història de la mare Maria Rosa Molas

Carmen Guaita s'ha capbussat en la vida de la mare Maria Rosa Molas per explicar amb fidelitat la seva història. La d'una dona valenta, visionària, emprenedora i generosa que va voler i va saber millorar la vida de malalts, ancians, dones i nens amb amor i treball dur. Que va lluitar contra epidèmies i va aturar bombardejos, que va saber anticipar-se als avenços sanitaris i educatius. Consolació és el nom de la congregació que va fundar i la paraula que descriu la seva història. Els fets de la vida de santa Maria Rosa Molas narrats en aquest llibre són reals i la major part de les frases que ella pronuncia corresponen als seus escrits. Els esdeveniments històrics reflectits i les persones que apareixen també. En aquesta obra, doncs, l'autora no ha novel·lat els fets biogràfics, sinó la manera de narrar-los.

Per exprés desig de l’autora, els drets d'autor d'aquesta obra seran donats a Delwende, ONG creada a iniciativa de les Germanes de la Consolació per donar suport als projectes d'acció social, sanitària i educativa que duen a terme centres de missió de quatre continents.

Assajos, novel·les i biografies

Carmen Guaita, llicenciada en Filosofia, ha estat mestra durant 39 anys. Com a escriptora ha publicat dotze assaigs sobre ètica, interioritat i educació, quatre novel·les i les biografies de Víctor Ullate i aquesta de la mare Maria Rosa Molas. Forma part de diverses fundacions relacionades amb l'educació. Ha estat vicepresidenta del sindicat de professors ANPE, membre del Consell Escolar de l'Estat, de la Comissió d'Arbitratge, Queixes i Deontologia de la Premsa i de la comissió EDUC que assessora el Consell d'Europa. Ha col·laborat sobre temes educatius a les publicacions Escuela, 21RS i Claves, les plataformes INED 21 i Magisnet, i en premsa, ràdio i televisió. Ha format part del consell de redacció de Cuadernos de Pedagogía. Porta el bloc La sala de profesores. Forma part de l'ONG Delwende, que sosté projectes educatius a l'Àfrica, l'Àsia i l'Amèrica Llatina.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.