Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

Inauguració del bicentenari del naixement de Maria Rosa Molas a Reus

(Arquebisbat de Tarragona) La Congregació de Nostra Senyora de la Consolació està de celebració. Aquest dissabte Reus ha acollit centenars de persones arribades des de diferents punts per a celebrar la inauguració del bicentenari del naixement Maria Rosa Molas (Reus 1815-Tortosa 1876), la seva fundadora. Una celebració que també s’ha estès arreu dels 19 països on hi és present la Congregació. 'Apassionada pel Regne, profeta de la Consolació', és el lema d’aquest bicentenari.

La inauguració d’aquest bicentenari s’ha iniciat amb una celebració de l’eucaristia, multilingüe, que ha omplert de gom a gom l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus. La celebració ha estat presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol, i concelebrada pel prior i arxiprest de Reus, mossèn Creu Sáiz i diversos rectors de les parròquies de Reus. A la celebració s’hi ha fet present la superiora general de la Congregació, Emilia Sebastian, moltes persones de la Família Consolació d’arreu de l’estat i autoritats civils de la ciutat de Reus i Tortosa.

"Les petjades de Maria Rosa Molas a Reus són ben palpables i continuen fructificant", va dir la germana Aránzazu Palau, superiora de la comunitat a Reus i directora del Col·legi Maria Rosa Molas de Reus en començar l’eucaristia a la Prioral. "Nombroses persones de la ciutat han estat educades al Col·legi Mare Molas al llarg de 120 anys. Avui continua apostant per una educació integral, perquè els seus alumnes, el dia de demà, siguin ells mateixos constructors de la 'civilització de l’amor', tal i com Pau VI va denominar la manera de ser i actuar de la mare Molas".

Com a detall significatiu, l'arquebisbe, durant l’eucaristia, ha concelebrat amb la casulla i ha utilitzat el mateix copó que Sant Joan Pau II va utilitzar en la canonització de Santa Maria Rosa Molas.

En acabar la celebració, el ball dels Valencians de Reus, element del seu seguici popular de la ciutat, ha acompanyat als assistents des de la Prioral fins el carrer Llovera 19, lloc de la casa natal de Maria Rosa Molas on s’ha inaugurat una placa. Seguidament ha tingut lloc el dinar de germanor.

La celebració d’aquest bicentenari es clourà el 12 de desembre a Tortosa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.