Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest divendres la sala d'actes del col·legi Maria Rosa Molas de Reus acollirà un concert per commemorar el bicentenari del naixement d'aquesta santa reusenca, que s'escau aquest 2015. És un dels actes previstos per recordar la figura de santa Maria Rosa Molas (Reus, 1815-Tortosa, 1876) i que dilluns van presentar la congregació de les germanes de Nostra Senyora de la Consolació i l’Ajuntament de Reus.

La directora del Col·legi Maria Rosa Molas de Reus, la germana Aránzazu Palau, va evocar la figura i la trajectòria de Molas  i va anunciar que la celebració del bicentenari s'iniciarà a Reus el 21 de març amb un acte institucional presidit per la superiora general de la congregació de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació, al qual es preveu que assisteixin representants de les comunitats d'aquesta congregació de molts indrets d'Europa. La cloenda d'aquesta efemèride es portarà a terme a Tortosa (on va morir la religiosa el 1876) el dia 12 de desembre d'aquest any, ja que la canonització de Maria Rosa Molas pel papa Joan Pau II es va fer l'11 de desembre de 1988.

Tot i que la programació completa es donarà a conèixer les pròximes setmanes, Palau ha avançat que els dies 14 i 15 de novembre es realitzarà a Reus un congrés que té com a objectiu aprofundir en l'estudi i el coneixement de la vida, l'obra i el llegat de Maria Rosa Molas. Segons Palau, "durant aquest 2015 a nivell internacional els ulls de moltes persones miraran cap a Reus: molts desitjarien visitar en peregrinació la seva terra natal i Reus serà present allà on es celebri el bicentenari de Maria Rosa".

Cartell commemoratiu del bicentenari

Aquest dilluns també s'ha presentat el cartell commemoratiu del bicentenari, obra d'un exalumne del Col·legi Maria Rosa Molas, Eduard Granados, qui ha explicat que el disseny recull la fusió entre la silueta de Rosa Molas i la de la rosa de Reus, i que a l'interior de les quals s'hi reprodueixen imatges dels indrets reusencs més significatius de la seva vida (com ara la prioral de Sant Pere, el santuari de Misericòrdia o la seva casa natal).