Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La missa del gall queda al 70% d’aforament. Les noves mesures que ha aprovat el Govern aquest dimarts, i que ha avalat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entren en vigor la mitjanit de dijous 23 a divendres 24, amb una vigència de 14 dies. 

És el nou paquet de mesures per contenir l’expansió de la COVID-19 a Catalunya, que fa dies que està a l’alça a causa, en part, al creixement de la variant òmicron del virus. En l’àmbit religiós, el Govern ha anunciat que s’aplicarà el 70% d’aforament en espais tancats a sales de vetlla, enterraments, cerimònies fúnebres, actes i serveis religiosos i altres cerimònies. 

Les mesures estan contemplades en una resolució que aquest dimecres s’ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Aquest dimarts la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, n’ha informat a les principals confessions religioses de Catalunya. Ho ha fet en el transcurs de la reunió telemàtica que ha mantingut amb el GTER, el Grup de Treball Estable de Religions.

L’any passat, per aquestes dates, les celebracions religioses de la vigília de Nadal es van haver d’adaptar al toc de queda, fixat a les 10 de la nit i l’aforament era al 50%. Amb la millora de la situació sanitària, el mes de setembre, el Govern va aixecar totes les restriccions que afecten a drets fonamentals com a dret a reunió, a manifestació, o la llibertat religiosa, entre les quals les restriccions en l’aforament als centres de culte.