Vés al contingut

notícies relacionades

Barcelona acomiada el bisbe Vadell: “Tota l’arxidiòcesi plora”

(Laura Mor –CR) Més d’un miler de persones han acomiadat el bisbe Antoni Vadell en un emotiva celebració aquest dilluns al matí a la catedral de Barcelona. La diòcesi ha recordat la petjada que deixa en tanta gent, a les parròquies i des de la seva particular dedicació als joves i a la catequesi.

La retransmissió de les misses torna a À Punt el diumenge 30 de gener

(CVMC) Diumenge 30 de gener, À Punt reprendrà la retransmissió de les misses setmanals des de la parròquia de l’Assumpció de Torrent.   El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat aquest dimecres els criteris que han de complir les retransmissions religioses en la programació d’À Punt.    En aquest sentit, entre els criteris aprovats està la correcció lingüística i el compliment dels codis de regulació detallats en el llibre d’estil en tots els continguts audiovisuals que s’emeten en els mitjans públics valencians. 

Torna la limitació al 70% d’aforament als centres de culte

(CR) La missa del gall queda al 70% d’aforament. Les noves mesures que ha aprovat el Govern aquest dimarts, i que ha avalat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entren en vigor la mitjanit de dijous 23 a divendres 24, amb una vigència de 14 dies. 

Bisbe Cortés a la Mercè: “La veritable llibertat acaba vinculant-nos per amor”

(CR) “Mirem avui a Maria i pot ser que ella ens porti a servir a l’alliberament dels captius. El secret segueix sent el vincle entre la Mare de Déu i la llibertat. Aquesta és la clau que ens fa entendre la festa d’avui, tot mirant la realitat de la nostra ciutat i el nostre entorn social i eclesial”. Aquesta és la petició que ha adreçat el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, en l’homilia de la missa de la Mercè.

La Missa de la Diada demana una Església que no calli davant de la injustícia

(CR) La basílica de Santa Maria del Mar ha acollit aquest matí la tradicional missa de la Diada Nacional de Catalunya. El consiliari de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el monjo benedictí Josep-Miquel Bausset, ha demanat en l'homilia que l'Església no calli davant qualsevol injustícia que es visqui arreu del món. 

Encara hi ha gent que va a missa?

(Jordi Llisterri –CR) Quan es miren les enquestes sembla que tot va de cap a caiguda. La imatge de determinades parròquies envellides el cap de setmana tampoc animen gaire. Però les dades mostren que la pràctica del culte religiós a Catalunya no és un fet irrellevant. Uns dos milions de catalans són més o menys practicants. És a dir, assisteixen més o menys regularment als oficis religiosos.

“La transmissió de la missa per televisió és un gran servei”

(Bisbat de Vic) Carles Cahuana és rector de la Santíssima Trinitat i de la Verge de Gràcia de Sabadell, membre del consell de "Missa dominical" del CPL i presideix habitualment la missa dominical en llengua catalana retransmesa per La 2. L’any 2013 la Conferència Episcopal Tarraconense li va encarregar la celebració de la missa de La 2. Com va encaixar aquest repte?

panoràmica

Veure la fe