Vés al contingut

notícies relacionades

La pobresa es cronifica malgrat que les xifres econòmiques sobreviuen a la pandèmia

(Servei Solidari) La Covid-19 ha fet repuntar els índexs de pobresa a Catalunya: un 26,3% de la població es troba en risc de pobresa o exclusió, 2,7 punts més que el 2019. Pràcticament, s'han doblat les llars amb baixa intensitat de treball, 9,8% el 2020 davant d'un 5,6% el 2019; i la privació material severa, un 6,2% el 2020 davant del 3,1% del 2019.

Mans Unides demana reaccionar davant la fam que torna a créixer

(Mans Unides) La missió i compromís de Mans Unides és acabar amb la fam al món, "una xacra inacceptable, contrària a la voluntat de Déu que va crear tot allò que ens envolta pel nostre bé", diuen des de l'ONG. Demanen que cada ésser humà "pugui gaudir d'unes condicions de vida dignes". Un compromís que, avui, és "encara més urgent", asseguren des de Mans Unides.

Torna la limitació al 70% d’aforament als centres de culte

(CR) La missa del gall queda al 70% d’aforament. Les noves mesures que ha aprovat el Govern aquest dimarts, i que ha avalat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entren en vigor la mitjanit de dijous 23 a divendres 24, amb una vigència de 14 dies. 

La contaminació s'associa amb un major risc d'emmalaltir per Covid-19

(Fundació "la Caixa") L’exposició prolongada a la contaminació de l’aire s’associa amb un major risc d’emmalaltir per Covi-19 en aquelles persones que s’infecten, indica un estudi coliderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació ”la Caixa”, i coliderat pel projecte GCAT| Genomes for Life- Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona. L’estudi, publicat a Environment Health Perspectives, proporciona un argument addicional a favor dels beneficis per a la salut de reduir la contaminació atmosfèrica. 

El passaport sanitari, imprescindible per entrar al Vaticà

(CR) El Vaticà només permet l’entrada als visitants que tinguin el passaport sanitari, ja sigui el Green Pass vaticà, el Green Pass europeu, o altres certificats oficials que acreditin la vacunació o la curació del SRAS-Cov-2, o una prova PCR amb resultat negatiu del virus feta en les últimes 48 hores.

Més de 7 milions d’infants vacunats a l’Àfrica i Llatinoamèrica gràcies a l’Aliança per a la Vacunació Infantil

(Fundació “la Caixa) La pandèmia derivada de la COVID-19 ha produït grans efectes colaterals en els sistemes sanitaris de l’Àfrica i Llatinoamèrica. Per això, la Fundació ”la Caixa”, juntament amb Gavi, the Vaccine Alliance, amb el suport de la Fundació Bill i Melinda Gates i amb la col·laboració de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), mantenen l’acord per continuar desplegant el programa pioner d’immunització infantil en zones de difícil accés a la sanitat.

Papa Francesc: “Vacunar-se és un acte d’amor”

(Vatican News) El Papa Francesc ha subratllat en repetides ocasions que la salut és un dret de tots i ha de ser protegida per a tothom. Les seves paraules s'han traduït sovint en gestos concrets d'ajuda, especialment per als països més afectats per la pandèmia i amb menys recursos, mitjançant l'enviament de subministraments mèdics i fons.

panoràmica

Veure la fe

podcasts