Vés al contingut

notícies relacionades

S'elimina la limitació d'aforament als actes religiosos

(OAR) Aquesta matinada han entrat en vigor les noves mesures decretades i publicades al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya'. Entre altres mesures, s'elimina el límit d'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres. 

Torna la limitació al 70% d’aforament als centres de culte

(CR) La missa del gall queda al 70% d’aforament. Les noves mesures que ha aprovat el Govern aquest dimarts, i que ha avalat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entren en vigor la mitjanit de dijous 23 a divendres 24, amb una vigència de 14 dies. 

S’elimina la limitació d’aforament als centres de culte

(CR) El Govern de la Generalitat ha anunciat que ja no hi haurà cap restricció en l’aforament als centres de culte. La mesura s’ha acordat en el consell executiu d’aquest dimarts i serà efectiva a partir de divendres. El Govern ha aixecat totes les restriccions que afecten a drets fomentals com a dret a reunió (que ja no serà limitat a 10 persones), a manifestació, o la llibertat religiosa.

Els actes religiosos passen al 50 % d’aforament

(CR) La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que l’aforament dels actes religiosos torna al 50 %. És una de les mesures que ha aprovat el PROCICAT. Des de principis de novembre, a causa del gran increment de casos de Covid-19, s’havia limitat l’assistència a les celebracions religioses al 30 %.

La Missa del Gall, abans de les 10 de la nit, però sense limitació a 100 persones

(Jordi Llisterri –CR) Si res no canvia aquest serà l’any de la Missa del Pollet. Les noves mesures sanitàries aprovades pel Govern aquest dijous per reemprendre activitats preveuen en els dos primers trams mantenir l’aforament dels actes religiosos en el 30%. Si les dades epidemiològiques no ho endarrereixen, el 21 de desembre s’entraria en tercer tram que ja permetrà un aforament del 50% als centres religiosos.

Els actes de culte limitats al 30% d’aforament pel coronavirus

(CR) Les noves restriccions de mobilitat per afrontar l’expansió de la Covid-19 que ha aprovat el Govern, inclouen la reducció de l’aforament dels actes de culte al 30% del seu aforament. El 16 d’octubre, enmig del creixement dels casos, ja es va fixar per tot Catalunya una reducció al 50%.

S’elimina la limitació a 10 persones en els serveis religiosos

(CR) El Govern de la Generalitat ha anunciat mesures més flexibles en l’àmbit de les celebracions religioses. La nova resolució del Pla territorial de protecció civil de Catalunya ja no limita l’assistència a deu persones en els espais de culte en el marc de la crisi sanitària pel Covid-19. I els temples podran acollir fins a un terç de la seva capacitat.

Veure la fe