Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 6/10/2013

(Laura Mor –CR) Un mes després de la seva mort, l’entitat que va fundar la monja franciscana Teresa Losada (1943-2013) li retrà un homenatge públic. L’equip del centre Bayt al-Thaqafa, dedicat a la integració social i cultural dels immigrants arabomusulmans, ha convocat per al proper dimecres dia 9 l’acte Teresa Losada In memoriam a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

L’organització vol fer una commemoració oberta a tothom, amb una invitació especial a la comunitat musulmana. La religiosa gallega, que va morir a finals d’agost, era coneguda per la seva tasca en favor de les comunitats musulmanes a Catalunya.

Acollida, islam i espiritualitat en primera persona

Està previst que doni la benvinguda a l’acte el teòleg i rector de la basílica, Salvador Pié. També hi intervindran l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach i Rosa Bada, l’actual directora del centre Bayt al-Thaqafa.

L’organització projectarà diversos vídeos produïts per Catalunya Religió, que recullen el tarannà i les opcions de Losada, i que expliquen com va assumir la mort. També s’hi farà una lectura participativa d'alguns escrits seus.

El material escollit pretén tractar els tres grans àmbits en la vida de la religiosa franciscana. En primer lloc, la immigració, la interculturalitat i l’acollida dels nouvinguts. També l’islam i el diàleg interreligiós. I, en tercer lloc, l’espiritualitat, amb una opció molt clara per la trobada amb l’altre.

Dolços dàtils i l’acceptació de la mort

L’any vinent farà quaranta anys que Losada va fundar l’entitat Bayt al-Thaqafa amb l’objectiu d’acollir les primeres fornades d’immigrants arabomusulmans. Avui és un lloc indiscutible de trobada intercultural.

També ho vol ser l’homenatge, que comptarà amb música àrab en viu i que acomiadarà els assistents amb uns dàtils. En la simbologia musulmana, aquest fruit transmet la dolçor del paradís i servirà per a explicitar com Losada va assumir la mort durant la malaltia. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.