Vés al contingut

notícies relacionades

papa-sistach-1

Sistach: "Benet XVI tenia una estima especial a la cultura catalana"

MIQUEL CODOLAR –CR | Benet XVI va ser papa durant vuit anys, des del 19 d’abril del 2005, fins que, per sorpresa de tothom, va renunciar, l’11 de febrer del 2013. Durant aquests anys l’arquebisbe de Barcelona va ser el cardenal Lluís Martínez Sistach. En aquesta conversa amb Catalunya Religió, l’arquebisbe emèrit de Barcelona valora la importància de la visita de Benet XVI a la Sagrada Família, l’afecte que tenia per la cultura catalana, l’ús del català per part del pontífex, i la relació que van mantenir.

Andrea Riccardi: “Francesc ha encarnat la represa del somni conciliar”

(Jordi Llisterri –CR) “L’Església no vol salvar individualment l’home, sinó que vol constituir un poble”. Segons l’historiador italià Andrea Riccardi aquesta ha de ser la resposta de l’Església davant la globalització. Una resposta que es troba en el Concili Vaticà II quan defineix “l’Església com a poble i comunitat”. Un missatge que ha rellançat el papa Francesc: “la paraula poble ha tornat al nostre llenguatge”.

Sistach creu que el Sínode obre petits camins que poden ser “respostes pastorals noves”

(Jordi Llisterri –CR) Ho deixa en mans dels experts, biblistes, canonistes, teòlegs... però creu el sínode obre “petits camins, viaranys, que davant d’aquestes situacions noves poden ajudar a ser respostes pastorals noves”. Així ho va explicar aquest dimecres el cardenal Lluís Martínez Sistach en la obertura del curs de la Fundació Joan Maragall que es va celebrar dilluns al Seminari Conciliar de Barcelona.

El Vaticà aprova la creació de la Facultat Antoni Gaudí

(Facultats Eclesiàstiques de Catalunya) El cardenal Zenon Grocholewski, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha signat aquest dijous al migdia a Barcelona el decret de creació de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG), impulsada des de l’Arquebisbat de Barcelona.

El papa torna a rebre a Sistach en audiència privada

(Jordi Llisterri- CR) Un any després de la primera audiència privada amb el papa, aquest dissabte el cardenal Lluís Martínez Sistach ha estat rebut de nou per Francesc. L’audiència s’ha publicat aquest dilluns en el butlletí oficial del Vaticà, però no s’ha comunicat cap referència al contingut de la trobada.

panoràmica

Veure la fe