Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Sant Joan de Déu) Del 17 al 19 de novembre de 2017 tindrà lloc el Primer Congrés de Solidaritat de la província Aragó-Sant Rafael de l'Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu al Palau de Congressos de Barcelona (Fira de Montjuïc). Amb el lema 'Construint solidaritat', la trobada vol ser un espai de treball i reflexió de la família hospitalària: germans, treballadors, voluntaris i usuaris. La institució porta la solidaritat en el seu ADN i segueix apostant per les persones que es troben en situació vulnerable.

Per parlar de solidaritat, cal remuntar-se als inicis de l'ordre, quan Joan de Déu atenia i compartia amb persones de qualsevol condició humana i social. Ell ja comptava amb persones altruistes que dedicaven temps a les seves obres de caritat i d'altres que compartien generosament els seus béns. Amb això es fa palès que per a créixer en Hospitalitat, com diu el lema del congrés, cal anar 'Construint Solidaritat'.

El germà Jesús Etayo, superior general de l'orde, i el germà José Luis Fonseca, superior de la província d'Aragó - Sant Rafael, inaugurarà el Congrés amb una reflexió sobre la solidaritat que desenvolupa la institució. El programa d'aquests tres dies també inclou ponències, taules rodones, tallers de treball i formatius i altres activitats complementàries, com accions de teatre social i recursos expositius. Els tallers s'organitzaran a partir de cinc temàtiques: Construint llars, Treballant per a l'ocupació i l'ocupació, Fomentant la participació, Compromesos amb el dret a la salut i El valor de la cooperació internacional.

En el marc del congrés, es presentarà el Model de Solidaritat de SJD, desenvolupat en la ponència de Begoña Román, doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professora a la mateixa universitat.

L'objectiu de la institució és organitzar un congrés el màxim de participatiu, que pugui acollir fins a 800 persones de la família hospitalària i que es desenvolupi amb la màxima qualitat i austeritat possibles. Es comptarà amb la col·laboració de diferents entitats com la de Fira de Barcelona, ​​que els cedeix les seves instal·lacions. Però demanen també la col·laboració de tots els assistents per assumir una part dels costos i per proporcionar allotjament als companys de centres de fora de Barcelona.

Inscripcions i comunicacions

Per assistir al Congrés de Solidaritat cal posar-se en contacte amb la comissió solidària del centre de referència, que explicarà a l'interessat els passos a seguir per formalitzar la inscripció. L'assistència al congrés per a tots els participants, inclòs els organitzadors, comporta una aportació simbòlica de 40 €.

També s'ha fet una crida a voluntaris, germans, usuàris o treballadors d'algun centre i/o programa de Sant Joan de Déu perquè participin activament en el congrés. L'organització els ha proposat que enviïn la seva proposta de comunicació o pòster vinculada a un dels cinc àmbits de treball: llar; ocupació; participació; salut i equitat aquí; salut i equitat en el món. La Secretaria de Comitè Científic és la responsable d'avaluar aquests resums.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.