Vés al contingut
Catalunya Religió

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya ha celebrat la seva 83a Assemblea a l'escola de les salesianes a Torre Gironella, a Sarrià. L'assemblea ha comptat amb l'habitual eucaristia presidida pel bisbe Romà Casanova i amb les paraules posteriors del president de l'URC, Eduard Rey

A part dels temes habituals d’aquestes assemblees com l’aprovació dels comptes i el pressupost, la reunió de la setmana passada ha tingut tres punts principals. D’entrada el secretari general de la Confer, Jesús Miguel Zamora, acompanyat per Margarita Bordallo, coordinadora de les Confer Regionals han explicat el profund procés que està fent la Confer per respondre millor a la seva missió d’acompanyar la vida consagrada i les Regionals en la seva tasca de suport a la vida religiosa localment.

Promoure la trobada i coneixença mútua

En segon lloc, partint del testimoniatge de Viqui Molins sobre les trobades de religiosos del Raval, s’ha plantejat la idea de promocionar les trobades per barris pobles o comarques, de les comunitats religioses, amb aquest esperit de fraternitat i gratuïtat. És a dir, no buscant respondre a una tasca concreta, sinó en primer lloc buscant simplement la trobada, la coneixença mútua i la fraternitat viscuda. Els fruits ja vindran per si mateixos. Per afavorir aquestes trobades s’ha recordat el paper de l’URC, a disposició de facilitar la informació o la posada en marxa de trobades similars.

Els reptes de les escoles cristianes

Finalment, Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), ha plantejat la situació actual de les escoles cristianes, sotmeses a reptes que "es manifesten en la pèrdua progressiva de línies a moltes escoles", i que "posen en perill la continuïtat d’algunes d’elles". De fet, s’han estat tancant durant aquests anys ja diverses escoles.

Davant això, Ruiz ha proposat anar veient què passa, quines decisions va prenent l’Administració, i assistir a una disminució de la presència de les escoles cristianes, o podem treballar més units per prendre mesures compartides, per treballar i pensar com a col·lectiu d’escoles cristianes, no mirant cadascú simplement la seva problemàtica pròpia. Meritxell Ruiz ha convidat a obrir un diàleg entre les institucions eclesiàstiques per fer una reflexió sobre quin paper han de tenir les escoles cristianes en el futur, quina missió i quin sentit tenen, i què podem fer junts per aconseguir que la presència i missió de les escoles cristianes pugui seguir sent rellevant.

S’ha acordat crear un equip de treball que elabori un full de ruta de com es pot realitzar aquest diàleg compartit i fer passes per abordar els grans reptes que té l’escola cristiana.

Informacions i avisos

Finalment, en la part d’avisos, Eduard Pini ha explicat la situació i les bones perspectives de l’escola Cintra, i la teresiana Cristina Martínez ha explicat la tasca que fa la Casa d’Acollida Puríssima Concepcion Victòria a Tortosa, per persones sense llar i famílies en necessitat del barri. En concret, ha fet una crida a les congregacions per enviar a una o més religioses a acompanyar i fer de referents en aquesta Casa d’Acollida, després que les Germanes de la Caritat de sant Vicenç de Paül han hagut de tancar la comunitat que tenien allà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.