Vés al contingut

notícies relacionades

“El que més segrega és pagar per venir a la concertada”

(Laura Mor –CR) Els representants de la comunitat educativa de l’escola concertada han alertat al Parlament de Catalunya del perill de menystenir “la iniciativa social del país”. Ho han fet aquest dimarts en una compareixença en la Comissió d’Educació, a proposta del PSC. En la intervenció han reivindicat un millor finançament que permeti la gratuïtat de l’ensenyament també a la seva xarxa i han defensat un model de col·laboració público-privada.

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

L’Escola Cristiana renova la formació en pastoral educativa

(Laura Mor –CR) Volen “despertar l’apetència”, fer venir ganes als docents perquè s’obrin a l’experiència de la fe. Així ha presentat la Fundació Escola Cristiana aquest dimarts al vespre el Certificat de Competència en Pastoral Educativa que engegarà el curs vinent.

“Les escoles cristianes hem d’aconseguir treballar en xarxa”

(CR) ‘Cuidem l’educació del jo al nosaltres’ és l’eix temàtic amb què s’ha convocat aquesta setmana equips directius i representants de diverses institucions educatives cristianes de Catalunya i Illes Balears. L’acte s’ha celebrat dimarts a la cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, i l’ha impulsat Editorial Cruïlla per parlar sobre educació emocional.

La minisèrie Atzucac, Premi Armengol-Mir

(FECC) En el marc de les 15es Jornades de Pastoral Educativa, la minisèrie audiovisual infantil Atzucac ha rebut, de forma telemàtica, el Premi Armengol-Mir. La secretària general de la Fundació Escola Cristiana, Meritxell Ruiz, ha estat l'encarregada de conduir l'acte de lliurament d'aquest divendres.

Els religiosos de Catalunya aborden els reptes comuns de l'escola cristiana

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya ha celebrat la seva 83a Assemblea a l'escola de les salesianes a Torre Gironella, a Sarrià. L'assemblea ha comptat amb l'habitual eucaristia presidida pel bisbe Romà Casanova i amb les paraules posteriors del president de l'URC, Eduard Rey. 

Veure la fe

podcasts