Vés al contingut

notícies relacionades

Els religiosos de Catalunya aborden els reptes comuns de l'escola cristiana

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya ha celebrat la seva 83a Assemblea a l'escola de les salesianes a Torre Gironella, a Sarrià. L'assemblea ha comptat amb l'habitual eucaristia presidida pel bisbe Romà Casanova i amb les paraules posteriors del president de l'URC, Eduard Rey. 

L'Església colombiana demana “camins de diàleg” al govern

(Vatican News/CR) Aquesta setmana l'episcopat d'Equador s'ha sumat a les mostres de solidaritat amb els manifestants colombians i contra la violència i la repressió que ha exercit contra les protestes l'exèrcit i la policia del govern.

Els bisbes parlen de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada

(GIEC) El proper dimarts, dia 2 de febrer, coincidint amb la festa de la presentació del Senyor al Temple, coneguda popularment com la festa de la Candelera, se celebra la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, amb el lema “La vida consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit”.

La vida religiosa, en un mapa

(CR) Des que va néixer Catalunya Religió són moltes les persones que han explicat als lectors del portal perquè dediquen la seva vida a Déu. A les portes del 2 de febrer, dia de la Vida Consagrada, recuperem un mapa actualitzat amb les entrevistes en vídeo i les peces escrites que hem fet i publicat de testimonis, comunitats i trobades generades per la vida religiosa.

M. Dolors Sitjes: “L'hospital és per a mi una escola de Teologia”

(Glòria Barrete –CR/Granollers) La il·lusió per fer-se 'hermana' i anar a missions a la M. Dolors Sitjes li va venir de ben petita. Ara bé, l'enamorament de Jesús i el gust per la vida religiosa no va arribar fins als trenta anys, anys més tard d'haver dit sí a fer-se germana vedruna. Aquesta vocació incipient, combinada amb el desig de ser infermera, ha fet que la M. Dolors porti més de quaranta anys dedicant cos i ànima a l'hospital de Granollers, on actualment forma part del Servei d'Acompanyament Espiritual i Religiós.

Marga Pedraz: "Tant servei és ser General de Congregació com cuinar per a les germanes"

(Glòria Barrete –Mollet del Vallès /CR) Mollet del Vallès compta amb una única congregació religiosa a la seva població, les religioses de la Companyia de Maria. Fa més d'un segle que les germanes de Lestonnac hi son a través de la comunitat i l'escola concertada. Una comunitat que pretén ser testimoni de fraternitat i acollida i que compta actualment amb vuit religioses de la Companyia de Maria.

Domènec Valls: "A tots els llocs on vas pots fer la missió salesiana"

(Glòria Barrete –CR) El cim més alt de la serra de Collserola a Barcelona és el Tibidabo. Conegut per moltes famílies gràcies al parc d'atraccions familiar que porta el mateix nom que la muntanya, però també per ser l'indret on fa més d'un segle es va erigir el Temple Expiatori del Sagrat Cor.

recull de notícies

Veure la fe