Pestanyes primàries

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Aquesta setmana un grup de 50 infants acompanyats per 6 monitors han marxat una setmana de colònies a la casa Sant Francesc d’Assís (Colònia Sant Jordi – Mallorca). Són les primeres colònies que la Fundació Pere Tarrés organitza conjuntament amb Càritas a l’illa de Mallorca per a infants en situació de vulnerabilitat social.

Per a aquests infants poder participar en aquestes colònies suposa conviure en un espai organitzat, amb referents adults positius, relacionant-se en igualtat de condicions amb altres infants i amb vivències emocionals de qualitat. El vincle que s’estableix amb l’equip de monitors i amb els altres companys els permet viure com a infants i créixer com a persones.

Aquestes colònies marquen l’inici de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a infància en situació de vulnerabilitat social des de finals de juliol i durant el mes d’agost, un període on aquests infants i les seves famílies necessiten aquesta ajuda atès que es la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos. Només durant el mes d’agost, la Fundació Pere Tarrés organitzarà colònies i casals d’estiu per a 1.061 infants, tots becats gràcies a la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies”, que compta amb la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars.

El moment de culminar la feina feta durant el curs als centres d’esplai

L’inici de les activitats d’estiu també suposa el moment de la culminació de la feina realitzada durant els curs pels centres d’esplai, generalment els dissabtes a la tarda. Durant els mesos d’estiu, els 17 centres d’esplai federats al GDEM del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés realitzaran 22 campaments, la gran majoria a l’Illa de Mallorca on participaran més de 800 infants. Aquestes activitats són possibles gràcies al treball i compromís de monitors i monitores voluntàries, joves que dediquen una part del seu temps a educar a infants i joves per contribuir en el seu creixement i desenvolupament com a persones.

Cada activitat s’ha preparat amb mesos d’antelació i posen de manifest el treball en equip d’aquests joves i també la voluntat de consolidar el grup d’esplai com un espai inclusiu.

Les colònies d’estiu, una continuació de la feina feta durant el curs escolar als esplais

En total, 4.500 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés, un 12 % més que l’estiu anterior. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials i l’Obra Social de La Caixa a través del programa Proinfància, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

La principal característica tant de les colònies com dels casals és que les famílies dels participants han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques per la seva inscripció. El cost econòmic anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés a través de la campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies i amb el suport del voluntariat dels centres d’esplai federats.

Durant l’estiu anterior, es van becar 4.036 infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques que van participar en 9.946 activitats de lleure. Una xifra que ha augmentat un 345% en els darrers set anys. De fet, entre el 2010 i el 2016 la Fundació ha becat les activitats de lleure de 17.262 infants

Enguany, quan la Fundació Pere Tarrés celebra el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, més de 20.000 infants estan participant en les seves colònies i casals d’estiu, constituint l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb prop de 200 centres d’esplai.