Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Les colònies socials de Planoles són els primers torns de colònies que la Fundació Pere Tarrés farà durant la darrera setmana de juliol i durant tot el mes d’agost i estan promogudes pels centres d’esplai i els centres oberts i diaris de la Fundació Pere Tarrés.

Durant les properes setmanes, infants i joves de les localitats de Barcelona, Mataró, Rubí, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Collbató, Sant Andreu de la Barca,  Pineda de Mar, La Llagosta, Premià de Mar, Montcada i Reixac, Segarra, Terrassa, Ciutat Badia, Badalona, Esplugues de Llobregat, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona, gaudiran entre cinc i set dies de colònies a La Conreria (Maresme). 

Aquestes activitats estan becades al 100% per la Fundació Pere Tarrés dins de la seva campanya “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies” i s’han organitzat amb la col·laboració dels serveis socials municipals dels ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable.

Aquestes colònies, que ja fa 6 anys que es realitzen, faciliten que aquests infants puguin viure com a nens i créixer com a persones. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com els pares destaquen essencial en el seu creixement. I és que amb la situació que viuen moltes famílies, l’educació en el lleure ha esdevingut un factor més d’exclusió social.

La setmana que ve comencen els casals socials

En la mateixa línia d’oferir activitats de lleure per a infants en vulnerabilitat social, la Fundació Pere Tarrés realitzarà dos casals socials a Barcelona i a les localitats de Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona. Aquests casals es realitzaran del 31 de juliol al 25 d’agost majoritàriament de 9 a 15h per a infants i joves entre 6 i 13 anys.

Campanya solidaria Ajuda’ls a créixer

En total, 4.500 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés, un 12 % més que l’estiu anterior. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials i l’Obra Social de La Caixa a través del programa Proinfància, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

La principal característica tant de les colònies com dels casals és que les famílies dels participants han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats econòmiques per la seva inscripció. El cost econòmic anirà enterament a càrrec de la Fundació Pere Tarrés a través de la campanya Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies i amb el suport del voluntariat dels centres d’esplai federats.