Vés al contingut
Catalunya Religió
Diorama_Carrer de la Costa_Badalona
Diorama del carrer de la Costa de Badalona que s'exposarà a El Refugi | Pessebristes de Badalona.

Pessebristes de Badalona Dies de celebració pels artesans del pessebre de la ciutat de Badalona. Enguany els pessebristes de la ciutat commemoren 25 anys de mostres de pessebre a la sala d'exposicions El Refugi. Per celebrar aquesta fita, pràcticament tots els diorames que l’associació exposarà aquest any estaran ambientats en indrets de la ciutat de Badalona.

La 25a Mostra de Diorames s’obrirà al públic el diumenge 3 de desembre i es podrà visitar fins al divendres 5 de gener. Els horaris seran els de sempre: dies feiners, de 17 a 20:30 h i, dissabtes i festius, de 12 a 14 h i de 17 a 20:30 h. La inauguració oficial, com és tradició, tindrà lloc el dia de Santa Llúcia, el 13 de desembre al vespre. Conjuntament, s’inaugurarà el pessebre de la plaça de la Vila, que per quart any consecutiu, l’associació té l’honor de construir.

A més, enguany també se celebren els 800 anys del primer pessebre elaborat per sant Francesc d’Assís i, per aquest motiu, a l’exposició del Refugi hi haurà un diorama evocant el primer pessebre creat a la petita població italiana de Greccio, el Nadal de 1223. D’aquesta manera els pessebristes de Badalona participen en la remembrança d’aquest esdeveniment d’abast universal.

La històrica associació va reprendre la seva activitat l’any 1998 després d’una aturada de més de 20 anys i l’ha mantinguda fins avui dia. Els pessebristes de Badalona volen aprofitar aquesta efemèride per reivindicar l’espai del Refugi i manifestar, amb orgull, la seva contribució activa a obrir aquesta sala d'exposicions a la ciutadania, a la cultura i a la tradició en ple epicentre de la ciutat.

Els Pessebristes de Badalona inauguraran el pessebre tradicional de la plaça de la Vila el 13 de desembre

Els Amics del Pessebre de Badalona és una entitat sense ànim de lucre. Els seus membres treballen tot l’any perquè Badalona pugui gaudir dels pessebres per Nadal. Malgrat anys d’interrupcions, l’associació té més de 50 anys d’història, i des del 1998 organitza anualment la Mostra de Pessebres de Badalona.

Per quart any consecutiu, s’encarrega de fer el pessebre tradicional de la plaça de la Vila de Badalona, que s'inaugura el 13 de desembre, per Santa Llúcia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.