Vés al contingut
Catalunya Religió
pessebre-infants
Fotografia: Pere López Brosa sota llicència C.C. 4.0.

CR Amb motiu dels 800 anys del primer pessebre de sant Francesc d'Assís a Greccio, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) impulsa un concurs de pessebres als seus centres educatius. Un concurs que compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Religió i que es podrà seguir des del nostre portal a través de les fotografies dels pessebres presentats que s'aniran publicant periòdicament. 

El certament de pessebres en àmbit educatiu sota el nom '#eduGRECCIO800cat'es realitzarà només aquest any en motiu de l’efemèride de Francesc d'Assís. Amb aquest concurs es vol valorar l’oportunitat pedagògica que presenta l’activitat del pessebrisme als centres educatius en els seus múltiples vessants; ja sigui des de l’explícitament religiosa i cultural, com la plàstica o bé en relació amb les ciències socials i naturals.

Fer visible la tradició del pessebre

Des de la FECC, asseguren que és important que la comunitat educativa "continuï promovent i fent visible la tradició del pessebre en totes les seves expressions". "Fer el pessebre a diferents espais de l’escola és fer present la bona notícia del Naixement, l’amor i la solidaritat", diuen.

Per l'Escola Cristiana aquesta és una gran oportunitat per apropar als alumnes el missatge de l’Evangeli i perquè descobreixin el significat de la festa de Nadal. 

El concurs estarà obert fins al dijous 14 de desembre de 2023 a les 14 h. No s’acceptaran propostes fora d’aquesta data. La FECC ha publicat les bases del premi i ha activat un formulari per poder-hi participar. 

Un concurs en col·laboració

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) impulsa aquest concurs amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Religió, Catalonia Sacra, l’Associació de Pessebristes de Barcelona, els Franciscans Caputxins de Catalunya, les Illes Balears i el Pessebre Vivent de Corbera del Llobregat.

Periòdicament, a Catalunya Religió es podran veure les imatges dels pessebres participants del concurs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.