Vés al contingut

notícies relacionades

Greccio

Entrem enguany dins el pessebre. Bon Nadal!

CR | Aquest any ens felicita el Nadal el religiós caputxí fra Valentí Serra de Manresa. Cada Nadal demanem a un personatge de l’any una Lletra de Nadal per als lectors. Enguany, i amb motiu dels 800 anys del primer pessebre a càrrec de sant Francesc d'Assís, hem volgut endinsar-nos dins el pessebre. Bon Nadal a tots els lectors i amics de Catalunya Religió!

mapa-pessebres-pastorets

Troba els pessebres i els pastorets més a prop de casa

CR | Més de 80 mostres de pessebres, més de 60 grups de pastorets diferents i gairebé mig centenar de punts on poder veure una representació del pessebre vivent. Són les xifres que recull el mapa interactiu que ha fet Catalunya Religió per trobar el punt més proper on viure Nadal a través de les mostres de pessebres tradicionals o les representacions de Pastorets i Pessebres Vivents.
Pessebre MUHBA

Barcelona es reivindica com a escola de pessebres mundial

ROGER VILACLARA –CR | A hores d'ara, poca gent queda que no sàpiga que ara fa 800 anys sant Francesc d'Assís va fer el primer pessebre a Greccio, Itàlia. Però el que potser no s'ha explicat prou és que la ciutat de Barcelona ha tingut un paper clau en la difusió i consolidació dels diorames com a tradició nadalenca.

Pessebre Parets del Vallés

El pessebre sobre taula més gran de Catalunya

 ACN | L'Agrupació Pessebrista de Parets del Vallès ha dedicat la 37a edició del seu tradicional pessebre al canal du Midi i Carcassona, situats al sud de França. Es tracta del pessebre sobre taula més gran de Catalunya, amb 230 metres quadrats, on s'hi combinen elements tradicionals, com l'anunciació o el naixement, amb recreacions costumistes, com la vida al camp, el trasllat de mercaderies amb barcasses i rucs pel canal o l'embarcament de mercaderies en un port mediterrani.

Diorama_Carrer de la Costa_Badalona

Els Pessebristes de Badalona recreen escenaris de la ciutat per celebrar 25 anys a 'El Refugi'

PESSEBRISTES DE BADALONA | Dies de celebració pels artesans del pessebre de la ciutat de Badalona. Enguany Els pessebristes de la ciutat commemoren 25 anys de mostres de pessebre a la sala d'exposicions El Refugi. Per celebrar aquesta fita, pràcticament tots els diorames que l’associació exposarà aquest any estaran ambientats en indrets de la ciutat de Badalona. 

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

pessebres-800-anys

MONOGRÀFIC