Vés al contingut

notícies relacionades

bcn-pessebres-3

“A Barcelona, el pessebre promou el pluralisme i la inclusió”

OAR | "El pessebre és una aproximació molt vinculada a la ciutat de Barcelona". El director de programes culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Esteve Caramés, ha participat del col·loqui 'Pessebres a Barcelona: patrimoni cultural i religiós a l'espai públic', organitzat per l'Oficina d'Afers Religiosos de Barcelona (OAR) en col·laboració amb el MUEC.

pessebres-lleida-3000-visitants

Més de 3.000 persones han visitat els pessebres de la capella del Peu del Romeu

BISBAT DE LLEIDA | L'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, que enguany celebra el seu 60 aniversari, ha informat que més de 3.000 persones ja han passat per la capella del Peu del Romeu, seu de l'entitat, per visitar l'exposició de diorames i pessebres des del dia de la seva inauguració el 16 de desembre.

jesus-neix-gaza

Jesús neix a Gaza

CR | Un Jesús que neix enmig de la Franja de Gaza, entre bombardejos de l'estat d'Israel i en una família fugint d'una guerra que ja fa massa temps que dura. Aquesta és la interpretació que Francesc Mateu ha fet enguany del naixement de Jesús. Una actualització del naixement, fet de playmobils, que Mateu presenta en el seu ja famós i esperat pessebre particular.

mapa-pessebres-pastorets

Troba els pessebres i els pastorets més a prop de casa

CR | Més de 80 mostres de pessebres, més de 60 grups de pastorets diferents i gairebé mig centenar de punts on poder veure una representació del pessebre vivent. Són les xifres que recull el mapa interactiu que ha fet Catalunya Religió per trobar el punt més proper on viure Nadal a través de les mostres de pessebres tradicionals o les representacions de Pastorets i Pessebres Vivents.
Pessebre MUHBA

Barcelona es reivindica com a escola de pessebres mundial

ROGER VILACLARA –CR | A hores d'ara, poca gent queda que no sàpiga que ara fa 800 anys sant Francesc d'Assís va fer el primer pessebre a Greccio, Itàlia. Però el que potser no s'ha explicat prou és que la ciutat de Barcelona ha tingut un paper clau en la difusió i consolidació dels diorames com a tradició nadalenca.

panoràmica

Veure la fe

podcasts