Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’associació catalana Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i l’associació brasilera ANSA han informat aquest matí que Pere Casaldàliga està ingressat a l’Hospital de São Félix do Araguaia per “problemes respiratoris agreujats pel Parkinson que pateix i l'edat avançada”. Les dues entitats, que difonen les causes de Pere Casaldàliga i treballen al costat de les comunitats indígenes del Brasil, han expressat que el religiós claretià “està acompanyat en tot moment i ben cuidat”. Conegut com a “Dom Pedro”, Casaldàliga és el bisbe emèrit de São Félix do Araguaia (Brasil) i una de les personalitats més representatives de l’Església dels pobres i dels exclosos a Amèrica Llatina.

Casaldàliga té 92 anys i és fill de Balsareny. Després d’una etapa com a animador i professor a Catalunya i formador a Barbastre i Madrid, el 1968 va marxar al Brasil per fundar una missió claretiana. El 1971 va ser nomenant bisbe de la Prelatura de São Félix i des de llavors no ha tornat a Catalunya. El 2005, després de complir els 75 anys, va ser rellevat de la responsabilitat episcopal, però continua residint com bisbe emèrit a São Félix. Afectat per la malaltia de Parkinson, els darrers anys s’ha reduït la seva mobilitat i la capacitat per comunicar-se. Però continua sent una referència i una veu profètica de compromís amb les comunitats indígenes i l’Església popular a l’Amazònia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.