Vés al contingut

notícies relacionades

Moren dos capellans per Covid-19 en un dia a Solsona

(Bisbat de Solsona) Aquest dijous han mort els capellans diocesans Jaume Ballarà Alsina, de 90 anys, i Joan Camps Tomàs, de 77 anys. Tots dos estaven a l’Hospital Pere Màrtir Colomés i eren positius de covid-19. El funeral, sense cos present, tindrà lloc divendres 15 de gener a les 10 h del matí a la missa capitular de la catedral de Solsona, presidida pel bisbe Xavier Novell.

M. Dolors Sitjes: “L'hospital és per a mi una escola de Teologia”

(Glòria Barrete –CR/Granollers) La il·lusió per fer-se 'hermana' i anar a missions a la M. Dolors Sitjes li va venir de ben petita. Ara bé, l'enamorament de Jesús i el gust per la vida religiosa no va arribar fins als trenta anys, anys més tard d'haver dit sí a fer-se germana vedruna. Aquesta vocació incipient, combinada amb el desig de ser infermera, ha fet que la M. Dolors porti més de quaranta anys dedicant cos i ànima a l'hospital de Granollers, on actualment forma part del Servei d'Acompanyament Espiritual i Religiós.

L'escola de l'hospital Sant Joan de Déu, "un aprenentatge de vida"

(Glòria Barrete –CR/Esplugues de Llobregat) Són les deu del matí i la Coumba ja és a classe on l'espera la Carme Barba, la mestra. Més tard se li uneix la Carla, i potser més endavant apareixerà un altre possible alumne. És una escola flexible, 'a la carta', diferent, per la forma i per la ubicació.

"He passat de ser missioner in situ a ser missioner on line"

(Sant Joan de Déu) Aquest més d'abril, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dedica una entrevista al germà Fernando Aguiló, responsable del programa d'Agermanament de l'Hospital d'Esplugues amb Sierra Leona. Parla de l'origen i l'evolució d'aquest enllaç i defensa que “tota cooperació ha de comptar amb el coneixement local, la gestió local i la cultura local, si vol ser eficient”.

Perico Pastor, Sergi Barnils i Javier Meján, a l’exposició benèfica de Sant Joan de Déu

(Sant Joan de Déu) L’Obra Social Sant Joan de Déu i la Fundació Gaspar de Portolà organitzen conjuntament la 43a edició d’Art Solidari, una exposició benèfica que compta amb un centenar d'obres donades per diversos autors a favor de les persones més desfavorides. La mostra s'inagura el proper dimecres a l’espai Campos Elíseos de Barcelona i es podrà veure a l'Hospital Sant Joan de Déu 13 de desembre al 8 de gener.

Un any de la crisi de l'ebola

(Sant Joan de Déu) Des Juan Ciudad ONGD recorden que es compleix un any de la tragèdia que va provocar el virus de l'ebola a l'Hospital Sant Josep de Monròvia (Libèria) i que va causar la mort de tres germans de Sant Joan de Déu, entre ells Miguel Pajares, i una germana de les Missioneres de la Immaculada Concepció, a més de cinc treballadors.

panoràmica

Veure la fe