Vés al contingut

notícies relacionades

Pere Casaldàliga, ingressat amb problemes respiratoris

(CR) L’associació catalana Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i l’associació brasilera ANSA han informat aquest matí que Pere Casaldàliga està ingressat a l’Hospital de São Félix do Araguaia per “problemes respiratoris agreujats pel Parkinson que pateix i l'edat avançada”.

Compromís a l’Araguaia perquè cap família hagi de triar entre salut i alimentació

(CR) 413.403 casos confirmats i més de 13.409 morts és el balanç de la pandèmia a l’Amazònia, segons dades de la Xarxa Eclesial Panamazònica (REPAM), aquest divendres 26 de juny. Brasil és el país del món on la pandèmia s’estén més ràpidament, fins i tot a les comunitats més aïllades i entre la població indígena.

Contra l’odi i la por, les causes de Casaldàliga

(Laura Mor –CR) Militar per l’esperança no és una opció exempta de perill al Brasil de Bolsonaro. Però alguns defensen que és l’únic camí possible davant de l’extrema dreta. El projecte de difusió ‘Les causes de Casaldàliga’ neix de l’entesa entre dues associacions que comparteixen la missió del claretià Pere Casaldàliga. Amb el pensament i l’acció d’aquest català universal, l’associació catalana Araguaia i la brasilera ANSA fan de contrapès al discurs de l’odi i la por.

“El martiri per a Romero i Casaldàliga és font d'un compromís més ferm i radical”

(CR) El provincial dels missioners claretians de Catalunya, Màxim Muñoz, ha alertat de “la temptació de dulcificar la memòria de Romero” i ha demanat “assumir les seves causes i actituds” com a part del compromís que ha de generar el record d'aquest beat. Ho ha fet en el marc de la presentació del nou llibre 'Óscar Romero: que la meva sang sigui llavor de llibertat' escrit per Jaume Sidera amb la col·laboració d'un equip de companys del seu orde.

panoràmica

Veure la fe