Vés al contingut

notícies relacionades

Covid-19 a São Félix do Araguaia: la resiliència a les comunitats locals

(Fundació Pere Casaldàliga) A São Félix do Araguaia, les comunitats rurals continuen immerses en la lluita contra la Covid-19 que assola el món. Per desenes de famílies de petits agricultors, treballar i viure de la terra significa també gestionar els afectes, els ànims i els sentiments davant del dolor causat per la pèrdua i la tristesa que provoca una malaltia que ja ha matat a gairebé 450.000 persones a tot Brasil.

Casaldàliga, ressons d’un líder compartit

(Laura Mor –CR) Si alguna cosa s’ha fet visible aquest estiu arran de la mort del bisbe Pere Casaldàliga és la seva capacitat d’impactar al cor de la gent. I de gent ben diversa. Encara n’arriben moltes reflexions i ressons. Els homenatges i els actes de comiat també són una bona ocasió per recordar què el movia. Com la missa que es va fer per la Mare de Déu d’agost a Balsareny.

Comiat a Casaldàliga, “testimoni creïble de la vida de Jesús”

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge s’han celebrat en paral·lel la missa exequial pel bisbe claretià Pere Casaldàliga al Brasil i l’homenatge espontani davant de la seva casa natal, al poble de Balsareny. Dos comiats emotius que obren un seguit d’actes previstos en memòria del bisbe Casaldàliga, que va morir dissabte amb 92 anys. Tant a Balsareny com a Batatais s’ha destacat el compromís del religiós amb els més pobres i humils.

Veure la fe