Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 1/05/2014

(FECC) “Vivim un temps d’inflació del llenguatge; molta xerrameca, molt soroll, però poques paraules, i això es deu a la deriva pedagògica en les metodologies, a la retòrica sobre la innovació i a la proliferació artificiosa de nous continguts”. Així de contundent es mostra Josep M. Esquirol, professor de la Universitat de Barcelona i un dels organitzadors de la segona jornada 'Repensar el sentit de l’educació: les paraules', que tindrà lloc el proper dimarts a l’Auditori de l’Escola d’Arquitectura de La Salle a Barcelona.

“En aquesta edició volem que la reivindicació de les grans paraules –escola, educació, aprendre, orientar, memòria, imaginació, convivència, mestre, autoritat, creació, llibertat, bé, paraula, intel·ligència...– en sigui l’eix vertebrador”, anuncia Esquirol. 

La convocatòria s'adreça a mestres, professors, responsables i directors de centres docents, així com a membres de consells escolars, pares... a la comunitat acadèmica i a la societat en general. “No volem que sigui una trobada d’experts”, diu Esquirol, ja que “l’educació és un dels pilars de la vida humana i de la societat”. L'entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia. 

Mestre, imaginació, intel·ligència i paraula

La jornada, organitzada per La Salle Campus Barcelona, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna i la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, acollirà quatre ponències: 'Mestre: una vocació que culmina amb l’experiència', a càrrec de la professora de Blanquerna i directora de l’escola Epiqueia, Maria del Mar Esteve; 'Imaginació: o l’horitzó de la vida i del futur', a càrrec del director de La Salle Reus, Joan Carles Vázquez; 'Intel·ligència: la meravella d’aclarir-nos i de relacionar', pronunciada per Josep M. Esquirol, i 'Paraula: com les paraules obren el món', a càrrec del professor de l’Institut d’Educació Secundària Blancafort de la Garriga, Alfons Garrigós

La jornada serà presentada pel degà de la Facultat de Filosofia de la URL, Jaume Aymar; el secretari general de la FECC, Enric Puig; el director general de La Salle Campus Barcelona, Josep M. Santos, i el degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de Blanquerna, Josep Gallifa.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.