Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) 9.30h, missa a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Àmplia presència del Govern amb el president Quim Torra i els consellers Miquel Buch, Jordi Puigneró, Mariàngela Vilallonga, Damià Calvet i Teresa Jordà. El cardenal Joan Josep Omella presideix la missa que se celebra abans de la benedicció de les roses al pati de la Generalitat, acompanyat com altres anys del cardenal Lluís Martínez Sistach.

“Amb l'ajuda de sant Jordi, el nostre patró, ens toca a nosaltres, institucions civils, religioses, polítiques, empresarials, associacions, obrir camins de comunió, de concòrdia, de projectes comuns de futur, on ens trobem tots vencent el gran drac de la divisió, de la desesperança i de la pobresa”. Aquest és el missatge que ha exposat el cardenal Omella en la seva homilia davant del Govern.

L’arquebisbe de Barcelona ha situat el moment actual com de “confusió, de dolor, de pèrdua de valors i manca d'il·lusió”. Davant dels quals la resposta és “la unió entre tots, una unió que respecti la diferència”.  I concretament, "una unió que pot fer possible Déu, comunió de vida i d’amor entre el Pare, el Fill i l’Esperit Sant. Ell ens fa a tots germans, fills d’un mateix Pare.

Com a exemple s’ha referit a l’experiència dels Jocs Olímpics del 1992, en el que “units es va construir il·lusió, esperança i es va renovar la ciutat”.

En l’homilia el cardenal ha glossat la figura de Sant Jordi i l’ha posat com exemple de “no només valors patriòtics, culturals, literaris i cavallerescos, sinó també i, sobretot, valors profundament cristians”. També ha explicat que la força per lluitar contra el drac Sant Jordi la treia “de la seva unió i comunió amb Jesús”. Omella ha convidat als cristians “a empeltar-nos en aquest tronc, el cep veritable” i ha afirmat que “el poble català pot viure joiós, si els qui el formen hi viuen en germanor, com sarments ben unides al tronc, un tronc que és Jesucrist”.

Després de la missa els cardenals Omella i Sistach han beneit les roses (aquest any totes groges) del pati del Palau. Després han saludat alguns dels responsables de les parades solidaries i han parlat amb el president Torra.