Vés al contingut

notícies relacionades

Sistach a la Filmoteca Vaticana: "Gaudí volia evangelitzar amb la seva obra"

(Animaset) La Filmoteca Vaticana ha acollit la projecció del documental Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, dirigit per Jordi Roigé i produït per Animaset, davant d’una important representació eclesiàstica, institucional i de mitjans de comunicació. A l’acte també hi han intervingut el cardenal Lluís Martínez Sistach, el rector de la Basílica de la Sagrada Família, Josep M. Turull, i la directora de la Filmoteca, Claudia di Giovanni.

Omella demana “unió” i “camins de concòrdia” a la missa de Sant Jordi

(Jordi Llisterri-CR) 9.30h, missa a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Àmplia presència del Govern amb el president Quim Torra i els consellers Miquel Buch, Jordi Puigneró, Mariàngela Vilallonga, Damià Calvet i Teresa Jordà. El cardenal Joan Josep Omella presideix la missa que se celebra abans de la benedicció de les roses al pati de la Generalitat, acompanyat com altres anys del cardenal Lluís Martínez Sistach.

El papa Francesc rep el cardenal Sistach en audiència privada

(Arquebisbat de Barcelona/CR) Aquest matí, el papa Francesc ha rebut en audiència privada al cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona.

El cardenal Martínez Sistach ha expressat al Papa la seva proximitat i la seva adhesió afectuosa a la tasca que realitza com a bisbe de Roma i successor de Sant Pere en el seu servei a l'Església i al món, en el procés de reforma assenyalat en el seu document programàtic Evangelii gaudium i a defensar la tolerància zero en els delictes de pedofília.

Els deixebles acomiaden mossèn Rovira

(Jordi Llisterri -CR) Aquest dilluns al matí la parròquia de Sant Raimon de Penyafort de Barcelona s’ha omplert per acomiadar mossèn Josep Maria Rovira Belloso. El funeral ha estat un comiat dels centenars de deixebles que deixa mossèn Rovira i que han omplert l’església de gom a gom.

Sistach: "És un problema polític i ha de solucionar-se políticament"

(Jordi Llisterri-CR) L'arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, ha reiterat una vegada més que "el problema de les relacions entre Catalunya i Espanya és un problema polític i ha de solucionar-se políticament". Així ho afirma aquest diumenge en un text en el seu perfil personal de Twitter després que aquest dissabte el Tribunal Constitucional es pronunciés sobre la investidura del president de la Generalitat. Martínez Sistach afegeix que una solució política "demana sempre diàleg".

El cardenal Sistach alerta del risc de passar "de la laïcitat al laïcisme"

(RAED) Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, ​​va ingressar a la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 com a acadèmic d’honor durant una cerimònia que es va celebrar el 12 de desembre. El recipiendari va llegir el discurs d’ingrés “Laïcitat i laicisme a l’occident europeu”, on repassa l’actualitat de l’Església en una societat on el fenomen religiós està cada vegada més assetjat.

Martínez Sistach, el cardenal de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Més de cinquanta anys de capellà, trenta de bisbe, i deu de cardenal. I arquebisbe emèrit en plena activitat. Això és el que recull el llibre entrevista al cardenal Lluís Martínez Sistach, Un cardenal es confessa. Aquest dimecres l'ha presentat a la premsa a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

panoràmica

Veure la fe