Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR/Bisbat de Tortosa) La integritat de vida, la preferència d’allò experiencial religiós-cristià, revisar la vida sacerdotal o privilegiar el tracte personal són alguns dels reptes dels sacerdots d'avui, segons ha dit el bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés davant de més de setanta sacerdots diocesans.

Cortés ha estat el convidat de l'anual jornada sacerdotal, que se celebra coincidint amb la solemnitat de Jesucrist Gran Sacerdot. En la seva conferència, titulada 'Revifament espiritual del prevere', ha parlat també de la tensió entre ser de Crist i per als homes, de la necessitat de practicar una pregària pastoral i una pastoral orant, i ha esmentat actituds com la netedat de cor i el discerniment.

En la missa, presidida pel bisbe Enrique Benavent i concelebrada per tots els sacerdots, Benavent, seguint el text de la carta als Hebreus, ha recordat la primacia de Crist, únic sacerdot, del que el ministeri ordenat participa i és instrument per portar la vida nova de Crist a tota la humanitat.

En acabar s’ha fet homenatge als tres sacerdots que aquest anys celebren els 25 anys d’ordenació, als quatre que en celebren 50 i als sis que en celebren 60. En la festa també hi han participat mares i germanes de sacerdots, així com les esposes dels diaques permanents.