Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Gairebé 1.400 infants i joves participaran en les activitats de lleure que la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai vinculats han preparat per a les vacances escolars de Setmana Santa. Entre les propostes hi ha casals, colònies, campaments, esquiades i vacances en família. Tot això gràcies al suport d’un equip de 300 monitors i monitores, la majoria d’ells voluntaris.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés ha augmentat el nombre d’activitats que ofereix, consolidant-se així la tendència dels darrers anys en què els centres d’esplai han vist la necessitat dels pares de conciliar la seva vida laboral i familiar i han optat per preparar diferents activitats.

La qualitat de les propostes i la bona resposta per part dels infants i joves fan que els pares vegin les activitats de lleure com una opció de qualitat per contribuir al creixement personal dels seus fills i filles. Els casals, colònies, campaments són espais que permeten l’educació en valors a través de la vivència del dia (parar la taula, fer-se el llit, compartir habitació amb altres infants, ajudar als monitors a preparar la següent activitat o recollir l’espai després de fer un taller…) i de la descoberta de l’entorn a través de les excursions o sortides.

El preu de les activitats també és molt variat en funció de l’activitat (casals, colònies, etc.) i de la seva durada i s’estructuren entorn a un eix temàtic que serveix per organitzar els jocs, tallers i activitats educatives.

La Fundació Pere Tarrés continua treballant per assegurant que la situació econòmica de les famílies no impedeixi que els més petits infants gaudeixi del seu dret al lleure, a passar-s’ho bé, al joc i al contacte amb la natura. Per aquest motiu, aquesta Setmana Santa ha atorgat 102 beques i ajuts a infants de famílies amb dificultats socioeconòmiques per un valor de 5.285,16€.

Es consolida el model de Vacances en família

Gaudir d’un temps de descans amb tota la família a un preu econòmic i amb un programa d’activitats dissenyat segons les edats de cada participant és el que la Fundació Pere Tarrés proposa en les seves Vacances en família. Una opció que s’ha consolidat en els darrers anys com una proposta educativa que convenç per igual a pares i fills i gràcies a la combinació d’activitats de lleure amb sortides a punts d’interès de l’entorn on estan situades les cases de colònies.

A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies amb l’enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens i nenes de la seva edat en un espai exterior i en un context formatiu dirigit per un equip d’educadors.

Entre les cases de colònies que ofereixen activitats per a famílies destaca Artur Martorell a Calafell (a la Costa Daurada), una destinació ideal per combinar el descans a la platja amb activitas cultural com les visites a la Ciutadella ibèrica o el Port de Vilanova i la Geltrú. Per als que prefereixen la muntanya es poden decantar per La Sala a La Pobla de Lillet (Berguedà) i Santa Maria del Roure a Cantonigròs (Osona).

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya, amb 227 centres d’esplai que apleguen 17.000 infants i 4.000 monitors.