Vés al contingut

notícies relacionades

06-temes-polemics

L’aportació del papa Francesc en els temes polèmics: sexualitat, parella i família

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? GASPAR MORA –CR | Una de les aportacions més decisives del papa Francesc en el tema de la parella i la família és el capítol VIII de Amoris Laetitia. En el procés del document ja es veu la situació especial del capítol VIII. L’Encíclica comença parlant de la situació i els desafiaments de la família, després fa una reflexió llarga i central a propòsit de la paraula cristiana sobre la família, centrada en l’amor, per acabar proposant unes reflexions pastorals.

Francesc llança una bateria de preguntes per “promoure una àmplia consulta sobre la família”

(CR) La Secretaria General del Sínode ha publicat aquest dimarts la “Lineamenta " del proper Sínode de Bisbes sobre la Família, que continuarà el treball del sínode realitzat aquest octubre. Per preparar la sessió que es farà del 4 al 25 d’octubre de 2015 el document vol continuar “el procés sinodal” i recollir parers sobre com afrontar els temes pastorals que s’hi plantegen.

Sistach creu que el Sínode obre petits camins que poden ser “respostes pastorals noves”

(Jordi Llisterri –CR) Ho deixa en mans dels experts, biblistes, canonistes, teòlegs... però creu el sínode obre “petits camins, viaranys, que davant d’aquestes situacions noves poden ajudar a ser respostes pastorals noves”. Així ho va explicar aquest dimecres el cardenal Lluís Martínez Sistach en la obertura del curs de la Fundació Joan Maragall que es va celebrar dilluns al Seminari Conciliar de Barcelona.

Salvador Pié: “El papa vol que els sínodes donin més fruits”

(Jordi Llisterri CR) És un dels catalans que té més perspectiva per valorar la dinàmica d’un Sínode de Bisbes. El teòleg Salvador Pié va participar com a expert en els dos darrers sínodes convocats pel papa. Des d’aquesta experiència parla de la convocatòria extraordinària d’aquest dies a Roma per tractar sobre la família.

Sistach demana al Sínode anar "a la recerca de l’ovella perduda"

(CR) L'arquebisbe Lluís Martínez Sistach ha pronunciat aquest dilluns al Vaticà l'homilia en la pregària d'obertura de la primera sessió del Sínode sobre la Família. “Que puguem tenir els mateixos sentiments del Bon Pastor que té cura de les noranta-nou ovelles i va a la recerca de l'ovella perduda”, ha demanat Sistach.

Sistach, nomenat pel papa com a participant del Sínode de Bisbes sobre la família

(CR) L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, serà un dels participants en els debats del Sínode de Bisbes sobre la família que es farà a Roma del 5 al 19 d’octubre. El cardenal Martínez Sistach ha estat escollit directament pel papa Francesc, ja que no hi accedeix per raó del càrrec, com els càrrecs de la cúria, o per elecció de la Conferència Episcopal.

Prop de 1.400 infants i joves participaran en les activitats de Setmana Santa de la Fundació Pere Tarrés

(Fundació Pere Tarrés) Gairebé 1.400 infants i joves participaran en les activitats de lleure que la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai vinculats han preparat per a les vacances escolars de Setmana Santa. Entre les propostes hi ha casals, colònies, campaments, esquiades i vacances en família. Tot això gràcies al suport d’un equip de 300 monitors i monitores, la majoria d’ells voluntaris.

La il·lusió i les ganes de “reivindicar-se” marquen la cinquena Trobada Familiar de l’Escola Cristiana

(CCAPAC) Il·lusió, ganes de “reivindicar-se”, humor i treball. El col•legi Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi de Barcelona va acollir el passat diumenge la cinquena Trobada Familiar de l’Escola Cristiana (FestAMPA), que, organitzada per la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC), aplega totes les AMPEs vinculades a l’escoles cristianes del país.

Veure la fe