Vés al contingut

notícies relacionades

Les confraries de Lleida preparen el primer viacrucis conjunt per la Quaresma

(Bisbat de Lleida) El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germanors de la Diòcesi de Lleida van celebrar dissabte una nova reunió de les entitats que formen part del Secretariat. La reunió, presidida pel delegat del Pietat Popular, mossèn Gerard Soler, va comptar amb l'assistència de la gairebé totalitat de les confraries de la ciutat.

La Setmana Santa a Tortosa

(Anton Monner –CR) La importància històrica i religiosa de la mil·lenària, l’antiga Dertusa romana, es troba ben reflectida en la celebració de la seva Setmana Santa, repleta d’actes religiosos i socials. Van començar el dia 3 d’abril amb una exposició fotogràfica dels Passos existents l’any 1936, i van continuar amb interpretacions de diferents versions de la S.S. a càrrec de la Confradia dels Natzarets de Jesús, amb concerts de Música Sacra, pregons, processons, tallers Infantils, actes a favor da Càritas interparroquial i de la Creu Roja, Trobades de Tambors.

Prop de 1.400 infants i joves participaran en les activitats de Setmana Santa de la Fundació Pere Tarrés

(Fundació Pere Tarrés) Gairebé 1.400 infants i joves participaran en les activitats de lleure que la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai vinculats han preparat per a les vacances escolars de Setmana Santa. Entre les propostes hi ha casals, colònies, campaments, esquiades i vacances en família. Tot això gràcies al suport d’un equip de 300 monitors i monitores, la majoria d’ells voluntaris.

La renovada Passió d’Ulldecona i l’autenticitat de la Passió de Vilalba dels Arcs

(Anton Monner- CR/Tortosa) Ulldecona i Villalba dels Arcs, dues poblacions amb una gran tradició en la representació de la Passió al bisbat de Tortosa. Ulldecona, població històrica de la comarca del Montsià, capital de comanda durant els períodes del senyors del Temple de Jerusalem i posterior amb els senyors Hospitalers, disposa d’una societat civil molt activa. Tant és així que ja fa més de 500 anys, per la Setmana Sant, s’hi celebrava un acte teatral referit “al Davallament de la Creu”. I així ho demostra un manuscrit trobat a l’església de Sant Lluc del segle XVIII.

El Rèquiem de Fauré obrirà la Setmana Santa a Montserrat

(Abadia de Montserrat) El proper 13 d’abril, Diumenge de Rams, a les 21h, tindrà lloc el tradicional Concert de Setmana Santa a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, que enguany protagonitza la Coral Càrmina, que, sota la direcció de Daniel Mestre, interpretarà el "Rèquiem de Fauré", versió 1893 –per a cor mixte, soprano, baríton, orquestra de cambra, arpa i orgue-. L’entrada al concert és lliure.

Una exposició reviu la multitudinària processó de Manlleu

(Museu del Ter) Fa quatre dècades que va desaparèixer la processó del Sant Enterrament, un dels moments més importants i multitudinaris del calendari festiu a Manlleu. Però el Museu del Ter la farà reviure amb l'exposició Record de Setmana, que s'inaugura aquest dijous. Entre les peces exposades destaca la maqueta de la processó feta per Jacint Riera als anys cinquanta.

panoràmica

Veure la fe