Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) "Estem avui aquí per celebrar que Colònies ens ha canviat, ens ha fet millors persones, perquè els de Colònies Jordi Turull sabem que un món nou és possible", així iniciava Edna Albareda, directora de Colònies, l'acte institucional del 50è aniversari de l'entitat celebrat el passat dijous a l'Escola Pia Balmes de Barcelona i on van assistir prop de 200 persones entre antics monitors, infants i famílies.

Un acte que va comptar també amb la presència del pare provincial de Catalunya, Jaume Pallarolas, el pare general de l'orde, Pedro Aguado, i la presidenta del Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans, Maria València.

50 anys d'entitat donen per molts canvis i per consolidar un model que funciona i és que, segons el consiliari de Colònies, Eduard Andrés, "si parléssim amb gent dels primers anys veuríem que hi ha coses que encara es continuen fent igual i és que Colònies és un model molt consolidat i que es va mantenint".

Els monitors, pilar de l'entitat

Un model d'educació en el lleure que es consolida gràcies a la feina altruista dels monitors que, segons Andrés, "transmeten als infants els valors de l'Escola Pia i de l'Evangeli perquè aquests monitors també han estat infants de colònies". Uns valors que es transmeten sense oblidar l'espiritualitat i la transcendència, tret diferencial de Colònies Turull per sobre d'altres serveis de colònies.

El 50è aniversari de l'entitat es va iniciar dijous, però continuarà al llarg de l'any amb diverses activitats i propostes.