Vés al contingut

notícies relacionades

Els esplais cristians mobilitzen 500 monitors en una jornada marcada pel foment del català

(Fundació Pere Tarrés) Amb el retorn a una certa normalitat, un grup de 500 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés s'han trobat aquest dissabte a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai. Un dels principals eixos d’acció marcats per aquesta jornada ha estat reforçar la contribució del foment de la llengua i la cultura cat

La parròquia de Salt obre un grup d’esplai per a infants de 3 a 5 anys

(Laura Mor –CR) Fa temps que es van inventar una mena de guarderia per atendre els petits durant les misses de diumenge. Ara fan un pas més. Aquest mes d’octubre la parròquia de Sant Jaume de Salt ha estrenat esplai per als infants de parvulari. Els que tenen de 3 a 5 anys tenen un grup també el dissabte: Mini Kids. No és gaire habitual que un esplai cobreixi aquesta franja d’edat. Però a Salt defensen que és una aposta segura. 

100 joves d’esplais cristians als cursos residencials de monitors i directors

(Fundació Pere Tarrés) Un total de 100 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés participaran als cursos de monitors/es i directors/es de lleure del 19 al 30 d’agost a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Enguany, una seixantena joves cursaran el títol de monitor i prop de 40, el de director.

Respostes a l’animació de la fe en el lleure

(Fundació Pere Tarrés / Editorial Claret) Els esplais i caus són espais privilegiats on s’educa als infants i joves en valors, entre les quals hi ha la interioritat i l’espiritualitat, i poden afavorir experiències religioses. El dret a l’espiritualitat dels nens i nenes està recollit en diversos articles en la convenció dels drets de la infància de l’ONU (1989).

Com és la formació que reben els monitors i directors de lleure?

(Glòria Barrete –CR) L'inici del curs escolar ve acompanyat sovint amb l'inici de les activitats extraescolars per a molts infants i joves i unes setmanes més tard de l'inici dels esplais i agrupaments. Espais de lleure que ocupen bona part del cap de setmana i que estan capitanejats per un bon gruix de joves i adults que els duen a terme.

La formació en el lleure dels educadors maristes

(Maristes) Durant aquest estiu, animadors dels moviments juvenils maristes CMS (Centre Marista d’Escoltes) i Fajmacor (Federació d’Associacions Mà oberta-Cor Obert), així com altres joves han dedicat el seu temps a formar-se per poder seguir fent el seu servei com a educadors i educadores en el lleure.

panoràmica

Veure la fe