Vés al contingut
Catalunya Religió

(Unió de Religiosos de Catalunya) Amb diverses publicacions sobre els màrtirs que seran beatificats aquest octubre a Tarragona, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) aportarà la seva reflexió sobre el sentit d'aquesta celebració. És una invitació al diàleg amb els sis llibres que es presentaran en l'acte "Sis mirades sobre els religiosos màrtirs", que tindrà lloc aquest dijous 26 a la Llibreria Claret.

La majoria dels 522 beatificats a Tarragona són religiosos i religioses, 412 de 25 ordes religiosos diferents. D'aquests, entre les causes que s'han tramitat des de Catalunya hi ha monjos benedictins de Montserrat, Germans Maristes, Germans de La Salle, Fills de la Sagrada Família, Claretians, Mínimes, Sant Joan de Déu, Mercedaris, Carmelites Descalços, Carmelites de l’Ensenyament, i Caputxins.

En l’acte hi participaran la majoria d'aquestes families religioses: el claretià i president de l'URC Màxim Muñoz, el marista Lluís Serra, autor de El coratge de la fe. Comunitats maristes en temps convulsos (1936-1939), Josep Maria Pons, de La Salle, Josep Maria Blanquet, de la Sagrada Família Pare Manyanet, autor de Mártires por la Familia, el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau, autor de Els Màrtirs de Montserrat, el claretià Josep Armengol, autor de Missioners Claretians Màrtirs de Tarragona, i el mercedari Juan Pablo Pastor, autor de Mártires de la Merced de Aragón en 1936. 19 palmas mercedarias.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.