Vés al contingut

notícies relacionades

Claretians en temps de confinament: “Hem hagut de frenar la gent”

(CR) Els claretians tenen en l’ADN el fet missioner: sortir, predicar, acompanyar les persones. Les mesures exigides per evitar la propagació del Covid-19 els han forçat a quedar-se a casa i han hagut de reinventar aquesta dinàmica. Però també els ha servit per viure l’experiència de confinament com un temps de formació. El claretià Ricard Costa-Jussà, provincial dels claretians, parla de creativitat, prudència i coresponsabilitat com a elements compartits a la congregació durant la pandèmia. I apunta també deures per la nova etapa de desconfinament.

La nova província de Sant Pau: una oportunitat pels claretians

(Claretians) En clau d’oportunitat. Així veuen els claretians més joves la futura nova província que agruparà Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia. Serà efectiva a partir de l’1 de gener del 2020 i rebrà el nom de Província de Sant Pau. La darrera trobada sectorial d’aquest nou projecte va aplegar 35 participants a la Casa d’Espiritualitat de les Religioses Maria Immaculada a Barcelona.

Claret proposa cinc materials i calendaris amb l'Advent

(Claretians) Aquest Nadal l’Editorial Claret edita diversos materials i calendaris per ajudar a viure el temps d’Advent, la preparació del Nadal, i per seguir la resta de l’any acompanyat per la Paraula de Déu.

"Cal respondre a on és important que siguem els claretians"

(Jordi Llisterri –CR/Vic) Aquest cap de setmana es va tancar el capítol provincial dels Missioners Claretians de Catalunya. Ricard Costa-Jussà, el nou provincial, explica en aquesta entrevista el sentit de l'assemblea que marca les prioritats dels propers anys.

Ricard Costa-Jussà, nou Provincial dels Claretians de Catalunya

(Claretians) El pare Ricard Costa-Jussà és el nou Provincial del Missioners Claretians de Catalunya. Ha estat elegit en el marc de la tercera jornada del Capítol provincial i pren així el relleu a Màxim Muñoz, després de dos mandats com a màxim representant de la provincia. Aquesta tarda s'escollirà la resta de l'equip de govern.

Els claretians escullen nou govern provincial

(Claretians) Aquest diumenge s’iniciarà a Vic el XXIIè Capítol Provincial dels claretians de Catalunya. Segons l’actual superior provincial, el pare Màxim Muñoz, la novetat més important d’aquest capítol és que haurà de preparar les bases per la constitució d’una nova Província Claretiana, formada pels claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia. 

panoràmica

Veure la fe