Vés al contingut

notícies relacionades

Maristes: “Els objectius del documental ‘Shootball’ van ser amagats”

(CR) La  Fundació Champagnat, titular de les escoles del germans Maristes, ha fet públic un comunicat després de l’emissió aquest dimarts  a TV3 del documental "Shootball", centrat en els abusos confessats per l’exprofessor Joaquín Benítez.  Els maristes anuncien “possibles accions judicials” contra les acusacions fetes tant al documental  com a les xarxes socials per part de la productora responsable.

Els maristes incorporen una nova escola a la seva xarxa

(Maristes) La xarxa d’escoles maristes creix. Amb data de 18 de novembre s’ha signat l’acord pel qual els Germans Maristes prenen el relleu com a titulars del centre Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar, que s'ha incorporat a la Fundació Champagnat. Així, l’escola Sant Pere Chanel passa a integrar-se a la xarxa d’escoles dels Germans Maristes.

Càtars, bruixes i altres heretgies medievals a les Avellanes

(Maristes) Els propers dilluns i dimarts el Monestir de les Avellanes acollirà la sisena edició de les Jornades internacionals sobre història de l’Església i la religiositat, que enguany estudiaran les creences a l’edat mitjana des de l’òptica de l’ortodòxia i l’heretgia.

La Salle i Maristes, junts pels infants i joves del Líban i Síria en el Projecte Fratelli

(La Salle/Maristes) Les congregacions de La Salle i Maristes han desenvolupat un projecte amb dues línies d'acció: la creació d'espais per atendre als infants i joves desplaçats, i l'establiment d'una Oficina Internacional de Coordinació al Líban. Els germans Robert Schieler i Emili Turú, superiors generals de les Congregacions de La Salle i Maristes, respectivament, h

Germà Enrique: "Si em treuen el que és marista em treuen el meu substancial"

(Glòria Barrete –CR) El 6 de juny l'Institut Marista celebra la festa del seu fundador, Marcel·lí Champagnat. Un home que va dedicar la seva vida a 'estimar els infants' a través de l'educació i un home que encara avui és referent per a milers de religiosos que segueixen els seus passos. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb el germà Enrique, religiós marista de 83 anys, "originari de Burgos, però català de cor", perquè ens expliqui com ha estat una vida dedicada a l'educació i com viu ell ser marista.

Joves que arriben "preparats" a la Pasqua

(Glòria Barrete CR/Sant Martí Sesgueioles) És el primer any que La Salle, Maristes i el bisbat d'Urgell s'han unit per organitzar una Pasqua conjuntament. L'Alba arriba al Casal La Salle de Sant Gervasi divendres al vespre, just després de les seves classes a la universitat. Han començat les vacances escolars, però al dia següent comença la Pre-Pasqua a Sant Martí Sesgueioles, i cal acabar d'enllestir alguns preparatius.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe