Vés al contingut
Catalunya Religió
mostra-cinema-2022

CRAgafeu agenda! Segona quinzena de novembre, crispetes! Com cada any hi haurà alguna projecció ben a prop de casa teva, i és que s'espera un centenar de projeccions repartides per tota la geografia catalana. La dinovena edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya posarà l'accent aquest any en les dones lluitadores contra les injustícies de les seves societats, amb un cicle específic, tot i que n'hi haurà molts d'altres.

La Mostra de Cinema Espiritual es presentarà en un acte a la parròquia de Santa Anna de Barcelona aquest 10 de novembre a les 19:00 h. S'ha organitzat una taula rodona sota el nom 'Cinema, educació i construcció de la identitat' amb la participació de l'expert en cinema espiritual i assessor de continguts de la Mostra de Cinema Espiritual Peio Sánchez, la presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell; la professora del Departament de Teoria Sociològica Lena de Botton; l'assessora en llengua Flora Grané; i el degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social PT-URL i coordinador del Fons filmogràfic de les regions, Joan-Andreu Rocha.

Al cicle dedicat a les pel·lícules fetes per directores que volen mostrar lluita per la llibertat, les protagonistes pateixen circumstàncies com els matrimonis pactats de l’Índia (L’estació de les dones), la lluita per organitzar una desfilada de moda a Algèria (Papicha, somnis de llibertat), o la participació en tradicions considerades masculines a Macedònia (Déu és dona i es diu Petrunya).

Davant aquests drames, les directores Leena Yadav, Mounia Meddour, Teona Strugar plantegen el desig de llibertat de les dones amb una barreja de reivindicació, fermesa, i frescor que atrapa.

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya comptarà amb una trentena de llargmetratges i gairebé un cetenar de projeccions

Però la Mostra és polièdrica, i sempre conté diversos centres d’interès. Per això també s’està preparant un cicle dedicat als 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a Catalunya. En aquest àmbit es podran veure pel·lícules com Van arribar de nit d’Imanol Uribe o El Camí Ignasià de Jordi Roigé.

A la mostra d’enguany hi haurà altres documentals de producció catalana com Protestants, la història silenciada de David Casals, Sergi Martí i Júlia Solé, Sufisme BCN: espiritualitat, música ecologia de Pedro Burruezo i Francesc Esteva o La part dels àngels de Roger Roca i Albert Serradó.

La tradicional retrospectiva de la Filmoteca en el marc de la Mostra serà pel director italià Franco Piavoli, que vindrà a la Mostra. Durant les dues setmanes es podran veure totes les seves pel·lícules.

La mostra estarà present també en tots els centres penitenciaris catalans amb les pel·lícules La família que tu tries de Tyler Nilson i Campions de Javier Fesser.

I tot això a banda de les pel·lícules de la Mostra a les plataformes virtuals, de les que el Verdi oferirà a les escoles o del premi que es lliurarà a la Sagrada Família. Quinze dies de cinema per totes bandes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.