Vés al contingut

notícies relacionades

Veneradas__frame_big10

Una exposició retrata la divinitat femenina al llarg dels anys

Josep Gordi –CR Al CaixaForum de Barcelona es pot veure fins al 9 de juny l’exposició, 'Venerades i temudes. El poder femení en l’art i les creences'. Es tracta d’una mostra organitzada pel British Museum i la Fundació "La Caixa" que intenta donar resposta a preguntes com: Què caracteritza la imatge d’una deessa? Com ha estat imaginat el poder diví femení al llarg dels anys? Com ha estat representat?, entre d'altres.

8-M 2024 Catalunya Religió

8M: On són les dones a l’Església catalana?

CR | Aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Catalunya Religió ha analitzat la participació de les dones en càrrecs de responsabilitat dins de l’Església de Catalunya. L’any 2021 vam iniciar l’anàlisi que va posar de manifest el baix percentatge de representació de les dones. Tres anys més tard tornem a analitzar les mateixes dades per saber quina és la realitat i si ha canviat alguna cosa. Spòiler: No.

cotxe-enginyers

La Universitat Salesiana de Sarrià reflexiona sobre la inclusió de gènere en els dissenys industrials

EUSS | És igual l'assegurança d’un vehicle per a un home que per a una dona? Segons l'estudi 'Cotxes segurs per a tots. Anàlisi de l'accidentalitat sota una perspectiva de gènere' de la Fundació Línea Directa, el risc de la dona de sofrir una lesió cerebral molt greu és el doble que en l'home. Aquestes dades tenen molt a veure en com es dissenyen i testen els vehicles. Una reflexió que des de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) volen compartir amb els seus futurs enginyers i enginyeres, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

tribuna-joan-carrera-202403-2

Margit Eckholt: “Un diaconat femení no sacramental serà una ofensa per les dones que treballen a l’Església”

TRIBUNA JOAN CARRERA | La teòloga alemanya Margit Eckholt ha estat la protagonista de la setena edició de la Tribuna Joan Carrera, on ha reivindicat el paper de la dona a l’Església i ha defensat el seu accés als ministeris sacerdotals. “És una contribució a llarg termini en l'àmbit eclesiàstic i global que no hauria de subestimar-se”, ha dit Eckholt, presidenta fins fa pocs mesos de l’Associació Europea de Teologia Catòlica i membre de la comissió sinodal d’Alemanya.

claustre-sole-claret

Claustre Solé: “El tracte de Jesús amb les dones va ser una revolució”

ROGER VILACLARA –CR | La visibilització de les dones per part de Jesús va ser una revolució. El problema és que aquesta revolució només va durar dues generacions, explica la religiosa de la Companyia de Maria Claustre Solé. “Després, van tornar a apartar les dones”, diu. Amb l’objectiu de reivindicar aquest paper, Solé publica 'Empoderades per l’Esperit'.

recull de notícies

Veure la fe

podcasts