Vés al contingut
Catalunya Religió

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia convoca el 1r Concurs de treballs audiovisuals d’estudiants de cinema sobre l’espiritualitat i el fet religiós, en el marc de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. El certamen compta amb la col·laboració de la basílica de la Sagrada Família i de la distribuïdora de cinema A Contracorriente Films.

Els destinataris del concurs són els estudiants d’escoles de nivell universitari i d’universitats de Catalunya que imparteixen estudis de cinema o de comunicació audiovisual.

L’objectiu del concurs és fomentar la producció d’audiovisuals que contribueixin a posar en valor l’obertura a l’espiritualitat en un sentit ampli, el fet religiós i de les creences i el diàleg interreligiós, com a manifestació del dret a la llibertat religiosa i de consciència.

El certamen és una aposta de la Direcció General per promocionar la producció audiovisual de temàtica relacionada amb l’espiritualitat i el fet religiós i fomentar la producció cinematogràfica catalana i en català del jovent.

El premi per a l’obra guanyadora compta amb el patrocini de la basílica de la Sagrada Família, que hi aporta un trofeu, i de la distribuïdora de cinema A Contracorriente Films, que hi aporta 500 euros, deu DVD o Blu-rays de la llibreria d’A Contracorriente Films i una subscripció de tres mesos a la plataforma virtual de cinema acontra+. El premi serà lliurat en el mateix acte de lliurament del Premi de Cinema Espiritual, que se celebra anualment el mes de novembre a la basílica de la Sagrada Família en el marc de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. La persona guanyadora cedirà els drets de l’obra perquè aquesta es pugui veure a través de la plataforma acontra+ i perquè sigui projectada en l’edició de la Mostra de l’any següent.

El període d’inscripció de les obres per optar al premi comença l’1 de juliol i acaba el 31 d’octubre de 2022.

El concurs, que es convoca per primera vegada, s’afegeix a les activitats paral·leles de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya que tenen una vessant educativa i que s’adrecen a un públic infantil i juvenil, com són l’Espai educatiu de la Mostra i el concurs-enigmàrius La Paraula S’Agrada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.