Vés al contingut

notícies relacionades

La processó del Carme, una tradició viva

(CR) Aquest cap de setmana diverses poblacions han avançat la celebració de la Mare de Déu del Carme que s’escau el 16 de juliol, dimarts. Moltes poblacions de costa mantenen viva la tradicional processó del Carme amb la sortida en vaixell de la imatge de la Mare de Déu. Dissabte, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo va participar a la processó del barri de la Barceloneta i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, a la d’Arenys de Mar. Aquest dimarts es faran altres processons marineres.    

El Mantell de sant Francesc, "record vivent de la seva presència"

(Glòria Barrete –CR) "He pogut tocar un moment el Mantell!", ens diu feliç fra Òscar un moment abans que comenci la pregària a l'església de Sant Jaume de Barcelona. És divendres nit i a tocar de la plaça Sant Jaume de la ciutat comtal joves, turistes, seminaristes, i caputxins, tant catalans com vinguts expressament d'Europa, s'apleguen a l'església per pregar davant del Mantell de sant Francesc d'Assís.

Aitona: “Demanem estar sempre més a prop de l’exemple de Santa Teresa”

(Bisbat de Lleida) Aitona aquest divendres s’ha vestit de festa per commemorar la festa de Santa Teresa Jornet, filla d'aquest poble i fundadora de la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats tot recuperant una processó amb la imatge d’aquesta santa que fa 125 anys que va fundar la Casa Asil al poble que la va veure néixer i créixer.

Una confraria de Torredembarra porta la Setmana Santa a Montserrat

(CR) No és gaire habitual veure una processó de Setmana Santa per les places de Montserrat i encara menys que un dels passos entri dins de la basílica benedictina. El matí del 22 de març, coincidint amb el darrer diumenge de Quaresma, la Confraria de la Creu – Armats de Torredembarra desfilarà per l'abadia en un acte organitzat juntament amb el Centre de Coordinació Pastoral i el Departament de Cultura del Santuari.

Una exposició reviu la multitudinària processó de Manlleu

(Museu del Ter) Fa quatre dècades que va desaparèixer la processó del Sant Enterrament, un dels moments més importants i multitudinaris del calendari festiu a Manlleu. Però el Museu del Ter la farà reviure amb l'exposició Record de Setmana, que s'inaugura aquest dijous. Entre les peces exposades destaca la maqueta de la processó feta per Jacint Riera als anys cinquanta.

Veure la fe