Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Ana María Mandrile, rmi –URC) “E.Voc.Ando” és el títol de la trobada que ha convocat a un grup de germanes missioneres claretianes de diverses parts del món a Reus, des del 8 de juliol al 12 de setembre d’enguany. L'objectiu de la trobada és “evocar”, fer memòria agraïda, dels passos de la seva vocació, en el seguiment de Jesús en la vida consagrada claretiana, il·luminades per l'experiència dels seus fundadors, Antoni Maria Claret i Maria Antonia París.

Evocar la pròpia experiència vocacional a la llum de la vivència dels fundadors les porta a posar la mirada i el cor en els llocs dels orígens del pare Claret i de Maria Antònia, fills de la terra que avui acull les seves filles missioneres, els fruits d'un sí a Déu, amb generositat per bé de molts homes i dones del seu temps.

Seguint les petjades dels fundadors, les germanes recorren diversos llocs emblemàtics com Vallmoll, Tarragona, Sallent, Fussimanya, Vic, Barcelona, Reus, Tremp i Carcaixent on van néixer, van créixer, van descobrir la seva vocació i van començar a cristal·litzar els seus somnis a través del naixement o amb l'expansió de les congregacions religioses que tots dos van fundar. 

Les onze germanes provinents d'Argentina, Espanya, Congo, Colòmbia, Veneçuela, Sri Lanka, Filipines, Hondures, El Salvador, Polònia (algunes d'elles, missioneres a Perú, Cuba, Nigèria) viuen aquest camí com un procés. Més enllà del record cordial, l'acció de gràcies i la renovació pel contacte amb les fonts carismàtiques, obren horitzons. Horitzons de reflexió i aprofundiment, però també de compromís renovat. Volen seguir anunciant l'Evangeli de Jesús amb el testimoniatge d'una existència marcada pel sentit nou de la vida donada en major amor i servei al proïsme.