Vés al contingut

notícies relacionades

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

L'IQS debat sobre la cultura vocacional amb Enric Puiggròs

(Jesuïtes) El delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya, Enric Puiggròs, ha estat el convidat de la nova sessió dels 'Divendres Liola' que es realitza a l'Institut Químic de Sarrià (IQS). En aquesta ocasió, la sessió s'ha centrat a debatre com incorporar la cultura vocacional al centre.

Últims vots del jesuïta Àlvar Sánchez: enamorat i identificat amb Jesús

(CR/Jesuïtes) “El teu cor, com el seu, et bat en revolta i el teu desig per estendre el seu Regne és tan gran que ara són també la teva mirada, el teu parlar, el teu fer i el teu ser que infonen pau, serenitat i esperança en aquestes nits de tempesta”. Així es va descriure el tarannà evangèlic d’Àlvar Sánchez el dia en què celebrava els últims vots com a jesuïta. Va ser diumenge, a Raimat.

La comunitat: context per a acompanyar els joves en la fe

(SIJ) Prop d’un centenar de joves i animadors de les diòcesis catalanes i mallorquina s’han reunit per a participar aquest dissabte s’ha celebrat la sisena edició de la Jornada Interdiocesana de Pastoral Juvenil. Per primera vegada i a causa de la pandèmia, s’ha realitzat de manera virtual, a través de la plataforma Zoom. Aquest any la formació s’ha dedicat a com despertar i saber acompanyar la crida vocacional entre els joves.

Alícia Guidonet: “Visc arrelada en Déu; l’espai i el temps són secundaris”

(Laura Mor –CR) Té un parlar calmós, la mirada contemplativa i cap rastre de proselitisme. Se sent còmode en el diàleg amb els que pensen diferent. Fa un any que Alícia Guidonet va celebrar els vots com a Filla del Cor de Maria, coincidint amb el dia de la vida religiosa. Un punt i seguit del que considera “una trajectòria de vida cristiana molt curta”. Costa trobar entrevistes publicades a d’altres Filles del Cor de Maria. Més aviat les defugen, perquè viure la fe amb discreció és part del seu carisma.

Jesús Renau: “Hi haurà una Església minoritària de persones convençudes”

(Laura Mor –CR) Es defineix com una persona “moderadament optimista”. “El que toca a un vell és ser moderat”, apunta Jesús Renau i Manén en aquesta entrevista. Jesuïta i teòleg, té 86 anys, viu a Badalona i és membre de l'equip de Cristianisme i Justícia. Ha fet centenars d’acompanyaments i recessos. I ha exercit diverses responsabilitats a la Companyia de Jesús: va ser director del Col·legi de Casp (1977-1983) i provincial de l’orde a Catalunya (1995-2001). La disciplina d’escriure sempre l’ha acompanyat.

Podem escriure un nou capítol dels Fets dels Apòstols?

(Fundación Edelvives) En atreviríem a escriure un nou episodi del llibre dels Fets dels Apòstols? Aquesta és la proposta que fa la Fundació Edelvives a aquelles persones que viuen la vocació educativa en clau cristiana. El projecte + H29, el darrer capítol del llibre és el 28, consisteix en prendre consciència i atrevir-se a experimentar en carn pròpia l’activitat educativa des de la fe cristiana.

panoràmica

Veure la fe