Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest any la centenària missa de celebració de la Diada Nacional de Catalunya tornarà a celebrar-se en el seu espai habitual, la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. L’any passat, per la situació sanitària, es va traslladar a Montserrat i es va convidar als participants a seguir-la per internet. Aquest any torna a ser presencial i es farà l'11 de setembre a les 10 h. del matí.

La Missa en la Diada Nacional de Catalunya l’organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat des de 1886 "en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya”. Una tradició que només ha estat irrompuda durant la Guerra Civil o per prohibició governativa durant les dictadures.

La celebració estarà presidida pel consiliari de la Lliga, el monjo de Montserrat Josep-Miquel Bausset i se celebrarà amb totes les prevencions sanitàries dels actes en recintes tancats. La Missa de la Diada Nacional és la única celebració religiosa que es fa coincidint amb l’11 de Setembre.