Vés al contingut

notícies relacionades

Lliurament del Premi Abat Marcet: el català també es defensa des de l’Església

(Jordi Llisterri –CR) Aquest divendres al vespre a l’Ateneu Barcelonès s’ha lliurat el II Premi Abat Marcet de llibre religiós en llengua catalana, convocat per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Hi han assistit els dos autors dels llibres premiats ex aequo, la teòloga francesa Marion Muller-Colard per l’obra L'altre Déu.

La Missa de la Diada demana una Església que no calli davant de la injustícia

(CR) La basílica de Santa Maria del Mar ha acollit aquest matí la tradicional missa de la Diada Nacional de Catalunya. El consiliari de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el monjo benedictí Josep-Miquel Bausset, ha demanat en l'homilia que l'Església no calli davant qualsevol injustícia que es visqui arreu del món. 

La Missa de la Diada torna al seu espai habitual, Santa Maria del Mar

(CR) Aquest any la centenària missa de celebració de la Diada Nacional de Catalunya tornarà a celebrar-se en el seu espai habitual, la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. L’any passat, per la situació sanitària, es va traslladar a Montserrat i es va convidar als participants a seguir-la per internet. Aquest any torna a ser presencial i es farà l'11 de setembre a les 10 h.

La Lliga de Montserrat, per la Diada: “L’Evangeli és un camí de llibertat i d’alliberament”

(CR) Els noms del bisbe Pere Casaldàliga i mossèn Manel Pousa han sonat avui a Montserrat, en la tradicional missa que promou la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat per la Diada Nacional de Catalunya. “Dues persones solidàries i compromeses, dedicades als més necessitats, homes plens de bondat, que tenien la força de l’Evangeli, la força dels que no s’aturen mai’. Montserrat ha acollit aquest 11 de setembre, de forma excepcional, l’eucaristia en record de les persones que hna lliurat la seva vida al servei del país.

La Missa de la Diada es trasllada a Montserrat i es farà online

(CR) Aquest any, degut a la situació sanitària, la Missa de l’11 de setembre es farà a Montserrat, sense participació dels fidels i s’emetrà per internet a través de Montserrat TV. Des de fa més de cent anys Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya que habitualment se celebra a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. És l’únic acte religiós que es convoca l’11 de setembre.

La Missa de la Diada recordarà Vidal i Barraquer

(Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat) Donant continuïtat a una tradició més que centenària, la Lliga promou una missa en la Diada Nacional de Catalunya, en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya.

panoràmica

Veure la fe