Vés al contingut

notícies relacionades

abat-marcet-2023

Jordi Tomàs, Montserrat Camps i Santi Trullenque, premis Abat Marcet 

LLIGA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT | En la seva tercera edició, el premi Abat Marcet ha estat atorgat als escriptors Jordi Tomàs i Montserrat Camps en la categoria de llibre religiós en català. Enguany, el premi ha obert també la modalitat audiovisual de valors religiosos que l'ha guanyat a Santi Trullenque. Els premis s'entregaran aquest dijous 16 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona.
Missa diada 2023

Missa de la Diada: ser cristians i catalans

CR | Com cada 11 de setembre la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ha acollit la missa de la Diada Nacional. Convocada per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, aquesta tradició havia anat perdent assistents però els darrers anys ha recuperat fidels i de totes les edats.
Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat

La Lliga Espiritual convoca la missa de la Diada

CR | Un any més la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya. Com és habitual se celebrarà a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona l’11 de setembre a les 10 del matí.
Missa diada 2022

Abat emèrit Soler: “Treballem per una Església arrelada al País”

JORDI LLISTERRI -CR | La  missa de la Diada a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ja s’ha convertit en una tradició més. Aquest 11 de setembre l’ha presidit l’abat emèrit de Montserrat, Josep M. Soler, que ha defensat l’amor a la pàtria com un dels components de la vida cristiana. El Concili Vaticà II va demanar “que els ciutadans cultivin, magnànimament i amb lleialtat, l’amor a la pàtria” i “sempre en consideració al bé de la família humana”.

L’abat emèrit Soler presidirà la Missa de la Diada

CR | Aquest any la centenària missa de celebració de la Diada Nacional de Catalunya estarà presidida per l’abat emèrit de Montserrat, Josep Maria Soler. Com és habitual, excepte l’any del confinament, es farà l'11 de setembre a les 10 h. del matí a la Basílica de Santa Maria del Mar. La presidència de l’abat emèrit coincideix amb la celebració dels 75 anys de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat.

Lliurament del Premi Abat Marcet: el català també es defensa des de l’Església

(Jordi Llisterri –CR) Aquest divendres al vespre a l’Ateneu Barcelonès s’ha lliurat el II Premi Abat Marcet de llibre religiós en llengua catalana, convocat per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Hi han assistit els dos autors dels llibres premiats ex aequo, la teòloga francesa Marion Muller-Colard per l’obra L'altre Déu.

Veure la fe