Vés al contingut
Catalunya Religió
Maselles

Jordi Llisterri –CR Víctor Masalles, bisbe de Bení (República Dominicana) ha anunciat aquest dimarts a través de les xarxes socials que la seva renúncia episcopal respon a una invitació del cardenal Joan Josep Omella per venir a col·laborar a Barcelona. El bisbe assegura que és una decisió acordada amb el papa Francesc i amb l’arquebisbe de Barcelona, però el cert és que l’arquebisbat de Barcelona assegura que no en sap res d’aquest moviment.

L’únic lligam que té Masalles amb Barcelona és que hi va néixer l’any 1961 de pares catalans, però amb quatre anys la família va emigrar a la República Dominicana. Va fer tota la formació i carrera eclesiàstica en aquest país i no consta cap relació pastoral amb les diòcesis catalanes durant tots aquests anys.

Masalles

Aquesta suposada invitació del cardenal Omella de la qual ningú en dona fe, s’emmarca en una renúncia que sembla més una destitució. Amb 62 anys, encara li quedaven anys com a bisbe. Tots els mitjans de comunicació llatinoamericans l’enquadren en l’episcopat contrari al papa Francesc i home polèmic per les seves declaracions públiques.

Des de l’arquebisbat de Barcelona no volen entrar en polèmiques i han assegurat a Catalunya Religió que a data d’avui aquesta petició no els consta. El bisbe Masalles va fer pública aquesta versió quan la Santa Seu va anunciar el final del seu mandat. És poc creïble que un bisbe renunciï a la seva diòcesi per anar a ajudar en un altre bisbat. Tampoc hi ha cap nomenament del Vaticà que el porti a Barcelona. Sembla que ni hi és, ni se l’espera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.