Vés al contingut

notícies relacionades

La Missa de la Diada demana una Església que no calli davant de la injustícia

(CR) La basílica de Santa Maria del Mar ha acollit aquest matí la tradicional missa de la Diada Nacional de Catalunya. El consiliari de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el monjo benedictí Josep-Miquel Bausset, ha demanat en l'homilia que l'Església no calli davant qualsevol injustícia que es visqui arreu del món. 

La Missa de la Diada torna al seu espai habitual, Santa Maria del Mar

(CR) Aquest any la centenària missa de celebració de la Diada Nacional de Catalunya tornarà a celebrar-se en el seu espai habitual, la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. L’any passat, per la situació sanitària, es va traslladar a Montserrat i es va convidar als participants a seguir-la per internet. Aquest any torna a ser presencial i es farà l'11 de setembre a les 10 h.

La Missa de la Diada es trasllada a Montserrat i es farà online

(CR) Aquest any, degut a la situació sanitària, la Missa de l’11 de setembre es farà a Montserrat, sense participació dels fidels i s’emetrà per internet a través de Montserrat TV. Des de fa més de cent anys Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya que habitualment se celebra a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. És l’únic acte religiós que es convoca l’11 de setembre.

Els bisbes i la Diada: fraternitat i presos

(Jordi Llisterri-CR) Tres bisbes catalans han parlat aquest cap de setmana de la situació política en les seves cartes dominicals coincidint amb la Diada Nacional a Catalunya. El cardenal Joan Josep Omella i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, coincideix amb el discurs que l’any passat posant l’accent en la fraternitat com a actitud per resoldre el conflicte.

"Els cristians catalans volem una societat més justa"

(CR) Seguint una tradició centenària aquest 11 de Setembre també ha tingut la commemoració religiosa amb una missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. La celebració, organitzada per Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, ha estat més concorreguda que anys anteriors amb més de 600 assistents. De fet, la celebració ha agafat més relleu els darrers anys.

Novell es torna a implicar en la Diada

(CR) El bisbe de Solsona torna a fer sentir la seva veu sobre el moment polític i social de Catalunya en la carta dominical del cap de setmana de la diada. Com altres anys, el bisbe Xavier Novell parla de la manifestació del dia 11 de setembre i recorda que hi ha una majoria independentista al Parlament.

Una seu cultural del Vaticà acull la Diada de Catalunya a Roma

(Sandra Buxaderas /Roma) Catalunya ha escollit la cultura com a carta de presentació de la seva nova seu política a Roma, i gràcies a aquesta estratègia ha aconseguit la complicitat d'un organisme cultural del Vaticà. El Pontifici Institut de Música Sacra acollia el vespre d'aquest dijous 10 de setembre un concert d'alt nivell per celebrar la Diada de Catalunya a Roma.

panoràmica

Veure la fe