Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat) Donant continuïtat a una tradició més que centenària, la Lliga promou una missa en la Diada Nacional de Catalunya, en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya.

La Lliga convoca a celebrar aquesta eucaristia l’11 de setembre, a les 10 h del matí, a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Enguany hi haurà un record especial pel cardenal Vidal i Barraquer en l’aniversari del seu naixement (150 anys), de la seva mort (75 anys) i del trasllat de les seves despulles de l’exili a Catalunya (40 anys). Per aquest motiu la missa serà presidida per mossèn Miquel Barbarà que fou qui organitzà el trasllat de les despulles mortals del cardenal, essent secretari general-canceller de l’arquebisbe Pont i Gol.

En acabar hi haurà el rés de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, la pregària redactada per l’inspirador de la Lliga, el doctor Torras i Bages. Aquesta eucaristia és l’únic acte religiós que es celebra amb motiu de la Diada.