Vés al contingut

notícies relacionades

La Missa de la Diada es trasllada a Montserrat i es farà online

(CR) Aquest any, degut a la situació sanitària, la Missa de l’11 de setembre es farà a Montserrat, sense participació dels fidels i s’emetrà per internet a través de Montserrat TV. Des de fa més de cent anys Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca una missa per la Diada Nacional de Catalunya que habitualment se celebra a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. És l’únic acte religiós que es convoca l’11 de setembre.

Els bisbes i la Diada: fraternitat i presos

(Jordi Llisterri-CR) Tres bisbes catalans han parlat aquest cap de setmana de la situació política en les seves cartes dominicals coincidint amb la Diada Nacional a Catalunya. El cardenal Joan Josep Omella i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, coincideix amb el discurs que l’any passat posant l’accent en la fraternitat com a actitud per resoldre el conflicte.

La contaminació cognoscitiva. Homilia de la Diada

(CR) Aquest 11 de setembre al matí s’ha celebrat la tradicional Missa de la Diada que des de fa més d’un segle convoca la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Aquest any ha presidit la celebració monsenyor Miquel Barbarà, canonge de la Catedral i exvicari general de Tarragona, coincidint amb la celebració de l’Any Cardenal Vidal Barraquer.

Omella i Pardo reforcen el missatge de convivència en la Diada i Pardo recorda els presos

(CR) L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i el bisbe Girona, Francesc Pardo, afronten en les cartes dominicals d’aquest diumenge la situació política que viu Catalunya davant la celebració de la Diada de l’11 de Setembre. Els dos insisteixen en el missatge de “cohesió social” i “convivència” que han transmès els bisbes catalans en les notes conjuntes. Pardo fa també una demanada concreta a “ser molt a prop” dels presos i exiliats “que sofreixen”.

"Els cristians catalans volem una societat més justa"

(CR) Seguint una tradició centenària aquest 11 de Setembre també ha tingut la commemoració religiosa amb una missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. La celebració, organitzada per Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, ha estat més concorreguda que anys anteriors amb més de 600 assistents. De fet, la celebració ha agafat més relleu els darrers anys.

Torres de Segre acollirà la segona jornada missionera de Lleida

(Bisbat de Lleida) L'ermita de la Mare de Déu de Carrassumada de Torres de Segre acollirà el pròxim 17 de setembre la segona Diada Missionera amb el lema 'Enviats a sembrar' organitzada per la delegació de Missions del bisbat de Lleida.

A la trobada estan convocats animadors de comunitat, agents de pastoral, líders de parròquies, catequistes i tota persona cridada a compartir la Bona Nova.

Veure la fe