Vés al contingut

notícies relacionades

La Missa de la Diada demana una Església que no calli davant de la injustícia

(CR) La basílica de Santa Maria del Mar ha acollit aquest matí la tradicional missa de la Diada Nacional de Catalunya. El consiliari de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el monjo benedictí Josep-Miquel Bausset, ha demanat en l'homilia que l'Església no calli davant qualsevol injustícia que es visqui arreu del món. 

Els bisbes i la Diada: fraternitat i presos

(Jordi Llisterri-CR) Tres bisbes catalans han parlat aquest cap de setmana de la situació política en les seves cartes dominicals coincidint amb la Diada Nacional a Catalunya. El cardenal Joan Josep Omella i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, coincideix amb el discurs que l’any passat posant l’accent en la fraternitat com a actitud per resoldre el conflicte.

La Missa de la Diada recordarà Vidal i Barraquer

(Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat) Donant continuïtat a una tradició més que centenària, la Lliga promou una missa en la Diada Nacional de Catalunya, en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya.

Omella i Pardo reforcen el missatge de convivència en la Diada i Pardo recorda els presos

(CR) L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i el bisbe Girona, Francesc Pardo, afronten en les cartes dominicals d’aquest diumenge la situació política que viu Catalunya davant la celebració de la Diada de l’11 de Setembre. Els dos insisteixen en el missatge de “cohesió social” i “convivència” que han transmès els bisbes catalans en les notes conjuntes. Pardo fa també una demanada concreta a “ser molt a prop” dels presos i exiliats “que sofreixen”.

Sistach: "L'amor a Catalunya forma part de l'amor al proïsme"

(Jordi Llisterri -CR) "Per a nosaltres, l'amor a Catalunya forma part de l'amor al proïsme". Aquest és el missatge del cardenal Lluís Martínez Sistach en la missa de commemoració de la Diada que ha presidit aquest 11 de setembre a Santa Maria de Mar.  Aquest "amor a Catalunya" es tradueix en l'aportació que podem fer els cristians participant el vida pública i cívica del país per millorar-lo: "es tracta de la solidaritat bàsica amb les persones del nostre entorn, no només en la seva dimensió intima, sinó també en la seva realitat social".

Veure la fe